Definitely, Maybe (2008) *** Blu-ray review

Eén van de betere romcom’s die Universal op 20 januari 2011 zal uitbrengen op blu-ray is Definitely, Maybe (2008), een film die in mijn Top 10 van 2008 stond. De film werd geregisseerd door Adam Brooks die de scenario’s schreef van Bridget Jones: The Edge of Reason, Wimbledon, Practical Magic en French Kiss. Misschien iets minder hartverwarmend dan Love Actually (2003) maar nog steeds een lekker zeemzoetig quilty pleasure filmpje die veel frisser is dan veel van zijn soortgenoten.

definitely_maybe_2008_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Will Hayes (Ryan Reynolds) zit midden in een echtscheidingsprocedure en zijn dochtertje Maya (Abigail Breslin) wil weten hoe hij haar moeder ontmoet heeft. Will vertelt haar van de vrouwen die destijds in zijn leven waren en laat zijn dochter raden met wie hij uiteindelijk getrouwd is. Zou het zijn studievriendin Emily (Elizabeth Banks) zijn? Of zijn beste vriendin en vertrouwelinge April (Isla Fisher)? Of de vrijgevochten journaliste Summer (Rachel Weisz)?

De film is voornamelijk bestemd voor vrouwen, maar als man kan je er zeker ook wel van genieten, gezien het verhaal uiteindelijk verteld wordt vanuit het standpunt van Ryan Reynolds. De film vertoond wel een aantal zwaktes, maar het schittert hoe dan ook met een intelligent script en charmeert ons met uitstekende vertolkingen. Het verhaal is onderverdeeld in 3 aparte verhalen die op een soepele manier in mekaar zullen vloeien. Het is niet al romantiek wat de klok slaat, maar ook een paar pijnlijke momenten afgewisseld met humor.

Ik ben zelf geen grote fan van Ryan Reynolds. Er zijn weinig vertolkingen van hem die me zijn bijgebleven, op uitzondering van Buried (2010). Maar de man is een magneet voor vrouwen en het lag voor de hand dat ie gecast wordt voor romantische komedies. En het was nog maar een jaartje geleden of we konden hem zien aan de zij van Sandra Bullock in de zwakke romcom The Proposal (2010). Deze Definitely, Maybe gaat hem veel beter af. Maar misschien heeft dit ook wel te maken met zijn aantrekkelijke tegenspeelsters en uiteraard het talentvolle meisje uit Little Miss Sunshine (2006).

Maar het enige probleem die ik had met de film was datgene wat in essentie niets met het verhaal te maken had, en dat is de politieke context die er met de haren is bijgetrokken om alles nog wat complexer te maken. Het verhaal speelt zich af in 1992 tijdens de verkiezingscampagne van Clinton. Maar het werkt teveel als afleiding en is uiteindelijk niet interessant genoeg uitgewerkt.

Als je verzot bent op dit genre van films mag deze Definitely, Maybe zeker niet ontbreken aan jullie blu-ray filmcollectie. Op de schijf vinden jullie de audio-commentaar van Adam Brooks en Ryan Reynolds, naast wat docu’s en deleted scenes.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 14 januari 2011

*** Definitely, Maybe trailer ***

1 Comment

  1. dominiek

    De plot van Definitely, Maybe had niet veel om het lijf en ook de acteur, Ryan Reynolds vond ik ook niet sterk acteren. Denk dat het allemaal toch wat beter had gekund. Maar voor de liefhebbers van het genre zal die wel smaken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *