Andrew Garfield in het nieuwe Spiderman pak

Hier is de eerste afbeelding van de nieuwe Spiderman, niet meer vertolkt door Tobey Maguire maar wel door de Social Network acteur Andrew Garfield. Het pak heeft ook een restyling doorgaan en alles ziet er behoorlijk knap uit. Het is zeker minder traditioneel dan het vorige pak, maar het behoud uiteraard de essentiële elementen van wat een hedendaags spiderman-pak moet hebben.

andrew_garfield_spiderman.jpg

De Spiderman reboot (2012) heeft ook een tegenspeelsters, en deze wordt vertolkt door Emma Stone. Het is een droomcasting voor regisseur Marc Webb die bekend werd door zijn (500) Days of Summer (2009) teenage-romcom. De reden waarom regisseur Sam Raimi werd vervangen heeft waarschijnlijk een financiële reden, idem dito voor Tobey Maguire. Beiden zouden een grote hap nemen in het budget. Maar nu met Andrew Garfield en Marc Webb zal het productiebudget vooral de film ten goede komen.

De FilmBlog had in mei van vorige jaar een POLL geplaatst met de vraag welke acteur het best in aanmerking zou komen voor de vertolking van Peter Parker, en de meningen lagen nogal uiteen. Maar de meeste stemmen gingen enerzijds naar de vraag om Tobey Maguire toch terug te brengen én Andrew Garfield. Indien er dan toch een nieuw gezicht moest gevonden worden denk ik dat de studio wel een goede keuze heeft gemaakt met Andrew. Hij is niet alleen een talentvol acteur, maar hij heeft zowel die onschuldige blik en de gevoelige inborst van Peter Parker als de uitstraling van een atleet die geloofwaardig genoeg is om het pak van dit Marvel-personage aan te trekken. Een betere cast konden ze niet vinden! Dit is voor mij al even geslaagd als Daniel Craig in de huid van James Bond. Laten we hopen dat zijn carrière er niet onder zal lijden, zoals de carrière van Maguire.

Het enige waar we misschien aan moeten wennen is het gigantische rode fallus symbool op zijn borst. Het deed me trouwens wat denken aan de t-shirt van The Punisher, tevens ook een Marvel personage. Het voelt wel een beetje home-made aan, en dat is dan weer in relatie tot de comic. Het ziet er in ieder geval beter uit dan dat idiote Captain America pak of dat very gay Green Lantern pak. Op zijn wang heeft hij ook 3 krassen, wat misschien zou kunnen wijzen op een mogelijke villain… The Lizard?

Verder in de casting-lijst treffen we Rhys Ifans aan, die de vertolking van Dr. Curt Connors a.k.a. The Lizard, op zich zal nemen. Martin Sheen spelt de rol van de oom en adoptievader van Peter Parker, Ben Parker en Sally Field vertolkt dan weer zijn vrouw May Parker. Verder zien we een terugkeer van C. Thomas Howell die al een tijdje in het B-circuit speelt. Zelfs Denis Leary heeft een rol in de film. De indiaase Irrfan Khan zou de rol van proto-Goblin vertolken.

De atmosfeer van de film heeft tevens op het eerste gezicht een soort Christopher Nolan vibe. Het comic-genre is in ieder geval door elkaar geschud na de intrede van zijn twee gitzwarte Batman films (Batman Begins en The Dark Knight). Laat in de reacties weten wat jullie ervan denken, en of jullie benieuwd zijn in de nieuwe spiderman reboot.

Update 17/01/2011: In de reacties is er wat discussie ontstaan rond de web shooters of die al dan niet organisch of mechanisch zijn. Het is Emma Stone die ons van het dilemma heeft verlost op MTV. Het is dus MECHANISCH! En neen, Gregg, oorspronkelijk in de comics was er effectief sprake van een mechanische polsbanden die de spinnenwebben afschieten.

***Related Posts***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

12 Comments

 1. accu

  Ik ben blij met de reboot, al was het maar om oom Ben nog eens te zien sterven :))

  Reply
 2. Geoffrey

  Ziet hij er niet iets te mager uit. Lijkt wel een lange slungel. “home-made”, inderdaad! Dacht ik ook meteen bij het zien van het kostuum. Lijkt wel uit gesmolten basketballen gemaakt.
  “Look Out, here comes the spiderKID…?”

  Reply
 3. dominiek

  Goede keuze! Andrew Garfield is een schitterende acteur , vond hem al schitterend in Boy A. Hopelijk maken ze niet dezelfde fouten als in Spider-Man 3.
  @Geoffrey: Peter Parker moet er ook skinny uitzien. Jullie moeten maar eens kijken naar de eerste afbeeldingen van Ditko.

  Reply
 4. margot

  Is wel een stuk knapper dan Tobey Maguire 🙂

  Reply
 5. Baladur

  Waarom moest er ook al weer een reboot zijn? De vorige films hadden misschien wat zwaktes maren ik vond de eerste twee films toch wel bangelijk. Als het puur een budgettaire kwestie was, dan hadden ze daar toch iets aan kunnen doen. Het is niet dat deze films niets opbrengen.

  Reply
 6. stefaan

  Heeft inderdaad veel weg van het pak van The Punisher, waar kvind het anders nog wel cool. Mooie casting, ook Emma Stone een mooie aanwinst. Ben nu wel benieuwd hoe ze de spinnenwebben zullen aanpakken: organisch of mechanisch??
  Skinny? Wees blij dat hij er niet opgeblazen uitziet als Brandon Routh. Dit is geen superman, maar wel een lenige spiderman!

  Reply
 7. jurgen

  atmosfeer heeft wel iets weg van ’the dark knight’, de vorige spider-man films waren toch voornamelijk daglicht met volle kleuren. Maar donkerder en minder daglicht, daar is waar we spiderman willen.

  Reply
 8. Miiki

  @stefaan: ORGANISCH!! Tenminste als ze de comic willen respecteren. Batman heeft mechanische hulpmiddelen maar Spiderman is gebeten door een gemuteerde spin.
  ik vind het pak ook wel iets veel trekken op dat van punisher :/

  Reply
 9. Gregg

  Het is een wel heel abstracte spin op zijn borst, maar ik vind het wel leuk.
  Wat de webshooters betreft, zou ik liever geen mechanische hulp-middeltjes zien. Mocht Peter Parker een middel gevonden hebben om op een mechanische manier een spinnenweb te spinnen, dat had hij deze technologie toch al lang verkocht en gebruikt om mensen te helpen in plaats van de held uit te hangen. Komt daar nog bij dat spiderman nog kan kleven aan een muur, iets wat niets te maken heeft met de spinnenweb maar wel met de minuscule weerhaakjes aan de binnenkant van zijn handen. Zoiets kan je niet mechanisch reproduceren.

  Reply
 10. fabian

  Dave, ik dacht dat The Lizard al bevestigd was – zie link. Rhys Ifans zou de vertolking ervan doen.

  Reply
 11. dave

  @fabian: mja, mja, zijn ondertussen ook bevestigd op imdb,
  zal het postje aanpassen.
  Thanks!

  Reply
 12. Kons

  Het pak is “ok”, de casting kon niet beter, en qua villain konden we het ons niet beter wensen. Wat moet je nog meer hebben?
  Maar who the fuck is Marc Webb??

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *