Christina Hendricks lonkt naar Wonder Woman rol

En we hebben nog maar eens een kandidate die zich graag in het strakke pakje van Wonder Woman wil wringen, nadat Megan Fox er geen zin in had, Megan Gale weinig vertrouwen inboezemt bij DC Comics en Charisma Carpenter misschien een tikkeltje te oud is.

Maar er waren nog een pak kandidaten die nooit aan bod kwamen. Maar nu is er een nieuwe naam, de Mad Men actrice Christina Hendricks.

De roodharige actrice is trouwens binnenkort te zien in de nieuwe Tony Kaye film, Detachment (2011), aan de zij van Adrien Brody en James Caan.

Het is geen officieel nieuws maar wel een gerucht dat steeds luider wordt. En het zou al bij al nog zo geen slechte keuze zijn, ook al zit NIEMAND op deze comic-adaptatie te wachten. Het pakje van Wonder Woman is gewoon onversneden kitsch die onmogelijk in een realistisch film (1950 tot 1970) verwerkt kan worden. Wonder Woman beschikt over een groot aantal krachten. Ze kan vliegen, is bovenmenselijk sterk en snel, en heeft een bovenmenselijk uithoudingsvermogen. Ze beschikt tevens over een arsenaal van magische wapens, zoals onverwoestbare armbanden, waarmee ze de meeste projectielen, zoals kogels uit vuurwapens, kan afketsen. Tenzij het als een soort parodie wordt uitgewerkt, zou deze adaptatie nog werken. Maar dan moeten ze gaan voor een grappige én aantrekkelijke dame, een beetje in de stijl van Olivia Munn. Of wie weet een Superman meets Wonder Woman film…? Voor zo’n films zou ik nog wel tekenen, de rest kan me gestolen worden.

Maar het is nog niet voor morgen. Wonder Woman (2013), de eerste vrouwelijke held in de comic-wereld, zou maar pas over een paar jaartjes in productie gaan, en dan nog moeten ze nog een gepaste regisseur vinden die zijn carrière op het spel wil zetten om een dergelijke film in te blikken. Ik denk dat een ensemble film zoals Justice League met verschillende superhelden, waaronder Wonder Woman, nog eerder kans maakt om op het witte doek te komen. Een prent waar enkel en alleen Wonder Woman de film moet dragen zou wel eens een tweede Catwoman (2004) ramp kunnen zijn.
christina hendricks,wonder woman,olivia munn,charisma carpenter,megan gale,justice league of america,megan fox,dc comics,detachment,tony kaye,catwoman

3 Comments

 1. stefaan

  woow Christinaa!! ik vind dat plots wel een leuk idee die Wonderwoman film. Kan acteren en ze ziet er smakelijk uit. X-Men hebben ook rare pakjes, maar blijft toch behoorlijk ‘real’. Catwoman was slecht omdat de regie en het verhaal op de ballen trok.

  Reply
 2. yves

  wat hebt gij tegen stripverfilmingen dave? er zijn er toch goede zoals iron man, batman. niet al die films zijn slecht van in het begin.

  Reply
 3. dave

  Heb ik de indruk gewekt tegen comics te zijn? 🙂 Ik ben net een grote fan van comic-adaptaties (zie mijn top 10 best movie lijstjes) …maar wel van goeie comic-adaptaties en niet van potentiële flops. 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *