Disney pakt uit met Prom

prom_poster.jpg
Het is een uitstekende samenvatting van wat een prom night uiteindelijk is: “Een drietal mensen hebben plezier, de rest mag verder leven met verbrijzelde dromen”. En daar is nu zelfs een Disney film over, toepasselijk genaamd Prom (2011), de tweede langspeelfilm van Joe Nussbaum. Niet te verwarren met dat gedrocht van twee jaar geleden Prom Night (2008).

Korte inhoud: Verschillende overlappende verhalen spelen zich af op een middelbare school wanneer het grote schoolbal nadert. Nova Prescott (Aimee Teegarden) gooit zich in een machtsstrijd wanneer ze zich aangetrokken voelt tot een jongen die in de weg komt te staan van haar perfecte bal. Haar college-laatstejaars Mei (Yin Chang) en Tyler (DeVaughn Nixon) hebben geheimen, terwijl anderen te maken krijgen met alle onzekerheden en verwachtingen die een van de belangrijkste gebeurtenissen van de middelbare school met zich meebrengt. Er zijn honderden avonden tijdens de schooltijd, maar er is maar één “Prom”.

Het is een Disney productie dus verwacht ik geen al te kritische film, maar eerder een soort spin-off van de vrij succesvolle High School Musical films. Deze komedie werd gemaakt met bescheiden middelen, vandaar ook de vrijwel onbekende cast. Laten we hopen dat de film een beetje in de geest is van de overleden John Hughes.

Ik denk niet dat de film brokken zal maken aan de box-office, maar ze hebben wel een leuke poster bedacht voor de film en de regisseur zelf moet zich nog altijd bewijzen. Er zal veel op het spel staan en dat zorgt meteen voor de juiste instelling bij het maken van deze prent. Het scenario is van de hand van Katie Wech, die eerder de tv-serie “The Dead Zone” schreef.

Ik denk trouwens dat deze film minder zal aanslaan in Europa, in tegenstelling tot in de States. Het gegeven van prom nights is eigenlijk meer een Amerikaanse fenomeen. Maar we zullen binnenkort zien wat ze er zullen van bakken. De film heeft bij ons nog geen releasedatum, maar het zou sowieso maar ten vroegste in april 2011 bij ons te zien zijn.


*** Prom trailer ***

1 Comment

  1. stef

    Soms lijkt het rop dat prom night belangrijker is dan het halen van een diploma. En wat is er mis met die kleuren in de trailer???

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *