Thor wordt de nieuwe Flash Gordon

OMG! This is going to SUCK!! Voor diegene die het gemist hebben, de trailer van Thor (2011) staat online, en die is niet om aan te zien. Het lijkt wel een mislukte abortus tussen Highlander II: The Quickening, Flash Gordon (1980) en Demolition Man (1993). Ook de vetgemeste Chris Hemsworth heeft duidelijk te weinig uitstraling om deze film te dragen. Hij lijkt bij momenten op een ordinaire redneck die is losgerukt uit een Mortal Kombat film.

thor_poster.jpg

Korte inhoud: De machtige, maar arrogante krijger Thor (Chris Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thor’s vader Odin (Anthony Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

Met dergelijke films denk je dat het einde van de comic-adaptaties werd aangekondigd. De decors zien er fake uit, de fotografie oubollig en de dialogen lijken wel geschreven door pubers, of ben ik misschien nog te lovend? Mocht ik niet beter weten dan zou ik zeggen dat dit een film was van Brett Ratner, in plaats van Kenneth Branagh. Thor heeft mythologische allures met zijn hamer en helm, maar hier hebben ze teveel geprobeerd om er een X-Men film van temaken tot op het punt om letterlijk bepaalde decorstukken over te nemen. Resultaat: het is pathetisch! En wat is die afgrijselijke muziek die ze op die beelden hebben uitgesmeerd? Ik ben er trouwens nog niet helemaal uit welke trailer meer zuigt; deze of die van Green Lantern (2011).

Ik snap trouwens niet wat Natalie Portman hier komt zoeken. Deze zondags sci-fi film is geheel beneden haar standaard. En hebben jullie ook Rene Russo zien figureren? Wat scheelt er toch met die casting?! Marvel is zo stilletjes aan zijn credibiliteit aan het verliezen, als dat ondertussen al niet gebeurd is met films als Punisher: War Zone (2008), Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer (2007), Ghost Rider (2007) of Elektra (2005).

Kortom, de trailer is een aaneenschakeling van clichés, slecht acteerwerk en weinig interessant beeldmateriaal. Ik was hoopvol toen ik van deze comic-adaptatie hoorde, maar nu is die hoop vrijwel onbestaand. Maar misschien hebben de monteurs er een zootje van gemaakt en hebben we enkel een montage gezien van deleted scenes. Ik geeft Brannagh dus nog het voordeel van de twijfel en zal wachten op de officiële filmrelease. Maar op dit ogenblik zie ik deze prent zo zwaar floppen dat het zal donderen bij Marvel Studios…


*** Thor trailer ***

***Related Posts***
02/02/2009: Disney koopt Marvel voor 4 miljard dollar
14/07/2009: Natalie Portman wordt het meisje van Thor
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
02/10/2008: Kenneth Branagh regisseert Thor
13/05/2008: Brad Pitt voor Thor?
07/04/2007: HQ pics Jessica Biel

6 Comments

 1. Marc

  Ik vond de trailer persoonlijk juist erg goed, dus het is een kwestie van smaak, heb de trailer al 5 keer gezien, en nog heb ik super veel zin in de film!!, kan niet wachten 😀

  Reply
 2. govert

  waarom zijn de genoemde de genoemde films mislukt en waarom zijn de batman films van burton en nolan de spiderman films ,de eesrte twee x-man movies en een kickass film wel succesvol;omdat ze gemaakt zijn door filmers met een persoonlijke visie die respect hebben voor het bronmateriaal.het ziet er naar uit dat brannagh zich schaart in het rijtje van geldscheppende regiseurs die door marvel zijn aangekocht om de hype van comicverfilmingen bij gebrek aan beter materiaal in hollywood in snel tempo te verzilveren.ik mis in deze trailer biijvoorbeeld het feit dat thor op aarde een mank mannetje is met een stok (de verborgen hamer),wat het karakter juist interassant maakt.voor de rest deed deed comic mij persoonlijk niks,maar ja dat deed batman ook niet .laten we hopen dat we ongelijk hebben en dat brannagh zijn talent ten goede heeft gebruikt,

  Reply
 3. stijn

  Hey Dave…
  This is going to suck INDEED…
  De beste beelden van de film zitten al in de trailer alliicht. En zelfs het verhaal is compleet prijs gegeven. Hij kust haar en red de boel van de slechterik. Triest.
  Komt er weel een blogtalk top 10 lijstje?
  Groeten!
  Stijn

  Reply
 4. Dave

  @govert: brannagh lost his mojo !
  @stijn, we zouden gewoon een dag moeten afspreken wanneer we de blogtalk kunnen plaatsen. Ik zal em zeker plaatsen, Karen zal ook één samenstellen en waarschijnlijk Joris. Ik zal ook nog eens peilen naar de andere filmblogs.

  Reply
 5. margot

  Ik vind dat anders wel nen knappe hoor, Dave. :p

  Reply
 6. ron

  heb nog niks gezien

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *