Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame

Het is een klassieke promotie-spin off om van een populaire film ook een game op de markt te brengen. Wie heeft er die Die Hard games gespeeld in een ver verleden of nog het knappe GoldenEye James Bond spel? Er is trouwens al een nieuw 007 exemplaar in de rekken, met name Blood Stone, waar je een Daniel Craig met efficiënte combos zijn tegenstanders ziet uitschakelen.

harry_potter_and_the_deathly_hallows_part_1.jpg

En ook de nieuwe Harry Potter film Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) heeft zijn game-versie op de markt, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame. En gezien de uitstraling van hun cinema-equivalent, verwacht je dan ook dat Electronic Arts het grote geschut heeft ingezet.

De film heeft het trouwens ook over een andere boeg gegooid. En dat was misschien wel aan te raden met een Harry Potter die iets te oud begint te worden om nog hocus-pocus spelletjes te spellen. De nieuwe prent is een regelrechte gitzwarte achtervolggingsprent. De actie-sequenties zijn wel tot een minimum beperkt maar zijn visueel wel de moeite. Het mag duidelijk zijn dat deze prent tot de betere Harry Potter films behoort. Maar spijtig genoeg kan dat niet gezegd worden van het nieuwe game.

Ik heb trouwens medelijden met de crew die dit spel ineen heeft gestoken. Het moet ongelooflijk frustrerend zijn om werk te moeten afleveren waarvan je weet dat het niet goed is. En daarmee is de kous eigenlijk al af. Ik heb dit game een uurtje gespeeld en vond de ervaring erg teleurstellend. Dit is opnieuw, zoals wel vaker met gameconversies van films, een game die gemaakt is met minimale inspanning en hoopt te renderen op de franchise.

Daarentegen blijven de films best wel knap gemaakt en zonder twijfel zal ik het laatste deel ook gaan zien in de bioscoop. Het is een fascinerende fantasiewereld en die hoopte ik hier dan ook terug te vinden, maar na een uur was ik het zoeken toch wat beu. Het game steekt hectisch in mekaar en laat gissen naar de motivatie van de personages. Het maakt bokkensprongen van de ene 3rd person shooter scene naar de andere, zonder de dingen aan mekaar te willen knopen. En noch de actie, noch de personages slagen erin om hier wat “magie” te maken. De sfeer komt er dan uiteindelijk niet in en heel gauw zat ik me af te vragen waarom ik hier mijn tijd mee aan het verprutsen was. Petrificus Totalus indeed…


harry_potter_and_the_deathly_hallows_pic_1.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_pic_2.jpg
© Warner Bros. Interactive Entertainment

Dit spel zal misschien de allerjongsten kinderen kunnen bekoren met weinig game-ervaring, en toegegeven, toen ik zelf acht jaar oud was dan had ik dit graag gespeeld. Maar dat was het tijdperk van Space Invaders, Pacman en Galaga…we zijn al wat opgeschoven ondertussen. Niettemin, als ouder zou ik dit toch niet onder de kerstboom leggen. Koop liever de filmbox of zoiets.

Enige positieve noot vond ik de muziek van James Hannigan, die zich wel heeft geïnspireerd op de filmscore van Alexandre Desplat, maar het weze een magere troost. Wel, dit heeft al genoeg van mijn en jullie tijd verprutst. Dit game verdient maar één woord meer…Expelliarmus!

De computergame Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 is nu verkrijgbaar op de Xbox 360, met een aanvullende KINECT-modus waarmee spelers door gebaren te maken magie kunnen gebruiken. De game is ook verkrijgbaar voor PlayStation 3, Wii, Nintendo DS, Windows PC en mobiele apparaten.


*** Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame ***

***Related Posts***
28/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 trailer
15/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 review
13/03/2010: Harry Potter and the Order of the Phoenix review
07/10/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 trailer
16/07/2009: Harry Potter and the Half-Blood Prince review
11/10/2008: Twilight vervangt Harry Potter
18/08/2008: Aasgieren bij Warner Bros laten Harry Potter fans wachten
13/03/2008: Harry Potter and the Half Blood Prince teaser
08/05/2007: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
26/10/2006: Harry Potter is een Star Wars rip-off !
18/02/2006: Gary Oldman in Harry Potter and the Order of the Phoenix
16/09/2005: Eerste beelden Harry Potter and the Goblet of Fire
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

4 Comments

 1. dominiek

  Ik koop nooit geen games gebaseerd op films, zijn meestal van beteuterde kwaliteit. Heb me een tijd geleden eens laten vangen door het Iron Man game naar de film, en wat was me dat een geldverspilling.

  Reply
 2. Pump

  Ik heb het vorige Harry Potter spel ooit nog gespeeld en vond ik wel nog te doen. Het is hier een beetje belachelijk dat ze het game ook in twee stukken hakken. Hadden misschien beter gewacht met het uitbrengen en meer energie gestoken in de uitwerking ervan.

  Reply
 3. Kons

  Gisteren gespeeld, inderdaad maar zwakjes, maar mijn kleine zus vind het wel leuk. Denk gewoon dat het een game is voor -16 jarigen.

  Reply
 4. Celisco

  Jammer dat ze deze film serie niet deftig meer kunnen omvormen tot een game. De eerste waren nochtans best te pruimen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.