Cowboys & Aliens teaser trailer

De eerste trailer van de opkomende nieuwe Jon Favreau film Cowboys & Aliens (2011) staat on-line, en het ziet er veelbelovend uit. We zien er een wat magere Daniel Craig die net als ‘the terminator’ een beetje in the middle of nowhere wordt gedropt.

cowboys_and_aliens.jpg

Hij heeft een metalen armbandje rond zijn pols. In de verte komen paarden aangestormd. Het wordt duidelijk dat we in het wilde westen zitten. En de actie laat niet op zich wachten met een Craig die in actie schiet en de ruiters een flink pak slaag bezorgt. En wanneer je denkt een klassieke western te zien, maakt het verhaal pas echt een gekke sprong met een alien ruimteschip die neerdaalt in het kleine westerndorp.

Cowboys & Aliens is een comic-adaptatie van de graphic novel van Scott Mitchell Rosenberg en geschreven door Fred Van Lente en Andrew Foley voor Platinum Studios. De scenarist is de Lost schrijver Damon Lindelof, die tevens ook bezig is met het script van Alien prequel #1 (2011).

Korte inhoud: Cowboys and Aliens vertelt het verhaal van Jake Lonergan (Daniel Craig), die zijn geheugen kwijt is en aankomt in het stadje Absolution. Het kleine stadje wordt met ijzeren vuist geregeerd door Colonel Dolarhyde (Harrison Ford). Jake is dan ook niet welkom in het kleine stadje, maar als aliens de stad aanvallen, blijkt hij de enige hoop tot overleven.

Je kunt niet beter dromen om Daniel Craig en Harrison Ford in één genre film te zien. Dit is gewoon James Bond en Indiana Jones in één film! En dan nog onder begeleiding van Iron Man (2008) regisseur Jon Favreau. Laten we hopen dat Favreau het niet verknoeit zoals hij dat deed met Iron Man 2 (2010).

Tevens ook de mooie verschijning van Olivia Wilde die zowat overal begint op te duiken. We hebben hier echter te maken met een teaser trailer, maar laat ik duidelijk zijn dat ik ook NIET MEER WIL ZIEN VAN DEZE FILM tot dat ik het kan ontdekken in de bioscoop. Dit is het soort film dat met een trailer compleet gespoiled kan worden. Jullie zijn bij deze ook gewaarschuwd.

In tegenstelling tot de Iron Man films heb ik de indruk dat de toon iets meer ernstig is. In de trailer is er geen zweem van sarcasme en cynisme te bespeuren, maar lijkt het een harde actie-thriller te worden…misschien zelfs met een R-rating. Hoewel, het is een Steven Spielberg / Ron Howard tandem in de productiestoel, dus zal het wel mainstream worden. Ik hoop alleen dan de aliens niet te campy zullen overkomen.


cowboys_and_aliens_pic01.jpgcowboys_and_aliens_comic.jpgcowboys_and_aliens_olivia_wilde2.jpg

cowboys_aliens_01.jpgcowboys_aliens_02.jpgcowboys_aliens_03.jpgcowboys_aliens_04.jpg

© Universal Pictures Benelux

*** Cowboys & Aliens teaser trailer ***

3 Comments

 1. Gregg

  Waarom staat er nergens op de poster vermeld of in de trailer dat dit gebaseerd is op de gelijknamige comic. Hebben het zo erg veranderd of denken ze dat niemand de stripreeks kent?
  Wel tevreden met Olivia Wilde. Had even schrik dat ze weer Megan Fox zouden nemen. De makers hebben waarschijnlijk Jonah Hex gezien.

  Reply
 2. stef

  Ziet er mij een vette film uit. Mooie casting en leuke scènes. Is trouwens al een tijdje geleden dat we Harrison Ford zagen in een Sciencefiction film…of moeten we indiana Jones 4 er toch bij tellen? Qua toon is het duidelijk wat minder grappig dat Iron Man.

  Reply
 3. Brechten

  WOW! Staat op mijn verlanglijstje !

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *