Scott speelt opnieuw met treintjes in Unstoppable

Dit is nu al de tweede film met Denzel Washington en regisseur Tony Scott waar treinen het leitmotiv vormen. De vorige film was The Taking of Pelham 123 (2009), en nu is er dus Unstoppable (2010), niet te verwarren met Unstoppable (2004) met Wesley Snipes.

Korte inhoud: Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een ingenieur (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten. Wanneer de tv-stations weet hebben van het gebeuren wordt het een echt media-spektakel waarbij hun gezinnen angstvallig moeten toekijken hoe die twee dit gevaarte op sporen tot stilstand moeten brengen.


unstoppable_01.jpgunstoppable_02.jpgunstoppable_03.jpgunstoppable_04.jpg

Het verhaal werd neergepend door Mark Bomback die zich hiervoor baseerde op een incident met een losgeslagen trein in Ohio in mei 2001. Het incident met de trein met locomotief 8888 die aan 75km/u raasde zonder conducteur werd nadien omschreven als “Crazy Eights”. Maar de scenarist heeft alles nog wel wat gedramatiseerd om de toeschouwer voor iets meer dan 90 minuten aan het lijntje te houden, naar het voorbeeld van Speed (1994) van Jan de Bont. De trein rijdt sneller dan 75 km/u en de lading is ook een stuk gevaarlijker. Maar ook de twee redders zijn geen droge mecaniciens, maar ware helden die halsbrekende stunts zullen moeten uithalen. Maar uiteindelijk is deze film wel een ode aan de echte helden van het Crazy Eights incident.

Regisseur Ridley Scott is gekend voor zijn harde actie en deze film zal hier geen uitzondering op maken, acteur Chris Pine, bekend van de uitstekende Star Trek (2009), zal wel zorgen voor de humor in de film en Denzel zal alles wel de nodige gravitas bezorgen. Maar verwacht geen originele prent die zal blijven nazinderen. Daar is het Scott niet om te doen. Hij is geïnteresseerd in het maken van kinetische beeldjes met bigger-than-life karakters. Unstoppable komt voor de liefhebbers uit in de bios vanaf 10 november 2010.


*** Unstoppable trailer ***

***Related Post***
20/08/2012: Tony Scott pleegt zelfmoord op 68-jarige leeftijd
28/04/2012: Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol
03/10/2011: True Romance filmbespreking
15/07/2010: Top Gun 2 geruchten
21/02/2009: Washington vs Travolta in The Taking of Pelham 123 remake
22/07/2008: Tom Cruise interesse in Top Gun 2
23/10/2007: Top Gun goes The Gay Way
11/12/2006: Tony Scott interesse in The Warriors remake
27/11/2006: Sexy Paula Patton in Deja Vu
01/05/2005: Keira Knightley goes wild in Domino

2 Comments

  1. Brechten

    Taking Pelham 123 was een zware teleurstelling. Hopelijk is deze beter.

    Reply
  2. Stef

    Chris Pine is wel een leuke aanwinst, maar ik heb zo het gevoel dat ik die film al 15 jaar geleden heb gezien. Al gehoord van Runaway Train met Jon Voight? De trailer lijkt mij toch het beste van de film, de rest is verwaarloosbaar.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *