Chris Hemsworth in Robopocalypse van Steven Spielberg

Ondertussen is het eerst volgende nieuwe project van Steven Spielberg bekend, na Lincoln (2012). Het wordt niet Indiana Jones 5 of Interstellar, maar wel Robopocalypse (2013), een science-fiction prent waar het menselijke ras het opnemen tegen de overheersende robot-wereld.

De vorige Spielberg film War Horse (2011), het verhaal van Albert wiens paard Joey verkocht wordt tijdens de eerste wereldoorlog aan het militaire apparaat, werd ontvangen met gemengde gevoelens. Ook The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) had niet het beoogde box-office resultaat. Lincoln zou tevens ook niet meteen een film zijn die het grote publiek zal aanspreken (maar misschien wel een Oscar-waardige prent), dus mikt de regisseur op deze Robopocalypse om weer alle records te breken.

Robopocalypse is dan weer gebaseerd op een boek van Daniel H. Wilson, dat pas in 2011 zal verschijnen. Spielberg was compleet in de wolken van het script van Drew Goddard dat hij zijn andere projecten verschoof om deze voorrang te geven. En misschien maar goed ook, want Spielberg moet dringend weer in de aandacht komen met een goede film. Al was het maar om die vorige Indiana Jones film door te spoelen.

Wat ons staat te wachten is een indrukwekkende blockbuster film, naar het voorbeeld van War of the Worlds en Minority Report, en in schril contrast met zijn jeugdfilms zoals Kuifje en War Horse. Wanneer je de korte synopsis leest zou je haast denken dat je te doen hebt met een nieuwe Terminator film. De opnames van de film moeten in januari van 2012 beginnen, zodat hij in de zomer van 2013 in de bioscopen komt.

En naar het schijnt zou Thor acteur Chris Hemsworth zal de hoofdrol vertolken in Robopocalypse. De Australiër speelde onlangs ook nog in Snow White and The Huntsman en The Avengers en is zowat de mannelijke ster waar vrouwen tegenwoordig massaal voor vallen. En ondertussen zijn de verwachtingen alsmaar aan het groeien. Journalist Robert Crais van The New York Times schreef over het boek waarop de film gebaseerd is: “Robopocalypse doet me denken aan Michael Crichton in zijn beste dagen. Het verhaal is briljant en mooi geschreven.” De link met Crichton valt wel op omdat Spielberg eerder al zijn werk met succes had verfilmd met Jurassic Park en The Lost World.

5 Comments

 1. Vadim

  Ik had eigenlijk gehoopt dat hij zich werpen op The Foundation van Azimov, al even indrukwekkend als The Lord of the Rings. Dit lijkt iets teveel op War of the Worlds.

  Reply
 2. Stefaan

  Klink veelbelovend. hopelijk beter dan ‘war of the worlds’.

  Reply
 3. Gregg

  Qua visuele effecten was War of the Worlds nog wel indrukwekkend, ook het acteerwerk was goed. Enkel het verhaal viel als een pudding in mekaar gedurende het middenstuk. Had veel beter gekund.

  Reply
 4. Shifty aka Ufo

  Westworld van Crichton is beetje de vader van Terminator.
  The Foundation zal wel te ingewikkeld zijn voor ’t doordeweekse popcornpubliek.
  ’t zou anders wel een goeie Tv serie zijn misschien?
  Hoe zit het met dat project van Ridley Scott ivm The Forever War
  => Dit zou dynamite zijn!!! drool drool

  Reply
 5. Kuba

  Enkele weken geleden heb ik Robocalypse gelezen…… slecht, hopelijk word de scenario in deze film beter uitgewerkt.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.