Jean-Claude Van Damme toch geen hartaanval?

Gisteren werd bekend dat onze nationale actieheld Jean-Claude Van Damme, die een paar dagen geleden nog in Belgenland was om zijn 50ste verjaardag te vieren, een hartaanval zou gehad hebben op de set van zijn film Weapon (2011) in regie van Ernie Barbarash.

De aan lager wal geraakte acteur filmt tegenwoordig B-actie films die gedoemd zijn om meteen op dvd uit te komen. Voor zijn laatste film zat hij in Roemenië, waar het kostenplaatje heel wat minder is dan in het dure Hollywood. Toch zat hij deze week 3 dagen te filmen in New Orleans, maar de productie zou nu “on hold” zijn naar aanleiding van de hartaanval. Zijn vrouw, Gladys Portugues, zou ook meteen zijn overgevlogen om haar man naar België te brengen voor wat rust. Verdere berichten zeggen dat de acteur aan de betere hand is. Dat stond in ieder geval te lezen op het magazine Twitch.


jean-claude_van_damme.jpg
© Dutch FilmWorks

Maar JCVD zelf ontkent in alle talen op zijn facebook pagina en zegt dat hij zich aan het voorbereiden is voor zijn grote gevecht tegen de Thaïse muay-thai olympische medaille-winnaar Somrak (zie video). Wat er nu van aan is, weet ik niet, en om eerlijk te zijn interesseert het me ook niet echt. De man is niet meer van de jongste en hij zal het sowieso wat rustiger moeten doen. Wat betreft zijn opkomende gevecht, denk ik wel dat Van Damme hier een serieus risico neemt, tegen een veel jongere en professionele vechter met stevige kick en groot uithoudingsvermogen. De klappen die Van Damme zal krijgen zullen deze keer NIET gefaked zijn, zoals op een filmset.

Weapons gaat over rivaliserende huurdoders (Van Damme en Scott Adkins) die een pact sluiten met mekaar om een drug-kartel aan te pakken die beschermd wordt door de DEA. Elke huurdoder heeft een speciale gave met een bepaald wapen, kwestie om de film wat meer pit te geven. Je zou denken, Van Damme’s wapen moet toch een stevige back-round-kick zijn, maar nee. Zoveel inspanningen zitten er waarschijnlijk niet meer in en zal hij waarschijnlijk een pistool of mes trekken. Wie meet, misschien wat explosies gebruiken.

Ik hoop in ieder geval dat hij snel terug op de been is, want ik wacht nog altijd op Bloodsport 2 … lol.

1 Comment

  1. Miiki

    Komaan dave, Bloodsport 2. De revenge of Chong Li zeker? Van Damme is passé en zal enkel nog maar in de aandacht komen als hij eens zijn verstand gebruikt en “ja” antwoord als Sylvester Stallone hem vraagt om in zijn film mee te doen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.