Drive Angry met Nicolas Cage achter het stuur

drive_angry_3d.jpg

Zopas gebeurde de unveiling van de nieuwe poster van Drive Angry 3D (2011) van Patrick Lussier (My Bloody Valentine, Dracula 2000). Gezien de reputatie van de regisseur moet je er niet van schrikken dat dit een B-film pur sang zal worden. Een prent zonder veel scrupules, die zichzelf niet meteen ernstig neemt. Dit zou wel eens een leuke rit kunnen worden.

Korte inhoud: Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Milton’s ’turbo-charged Black ’71 Challenger’ beginnen ze een race tegen de klok, terwijl de accountant (William Fichtner) hem hen op de hielen zit.

Laten we toch hopen dat deze prent minder voorspelbaar zal zijn als My Bloody Valentine (2009), want dat was me een zootje. Maar in de cast zitten toch heel wat leuke koppen, en de komst van William Fichtner kan ik alleen maar toejuichen. Ook de verschijning van Amber Heard mag er wezen. Is eens iets ander dan dat zuurgedraaide Megan Fox liedje. Cage ziet er zoals gewoonlijk vrij belachelijk uit, maar na al zijn vaal bizarre vertolkingen, lig je hier niet meer van wakker.

Je zou denken bij het zien van de trailer dat je te maken hebt met een nieuwe comic-adaptatie, maar niet dus. Dit is geschreven voor het witte doek en gefilmd met de 3D technologie. In tegenstelling tot vele andere B-films heeft deze prent toch een budget gekregen van 50 miljoen dollar, wat ontzaglijk veel is voor een dergelijke film. Het doet wat denken aan Ghost Rider (2002), maar dan waarschijnlijk iets heftiger met een vette R-rating. Benieuwd of ze met dit overschat productiebudget toch een break-even zullen realiseren aan de Amerikaanse box-office…?


*** Drive Angry 3D trailer ***

3 Comments

 1. Pak-Man

  Ziet er wel leuk uit. Nic Cage is geknipt voor die rollen. Heeft wel iets weg van Death Race en Ghost Rider. Wel veel geld voor iets wat er vrij basic uitziet, ik bedoel naar Hollywood normen.

  Reply
 2. Brechten

  Dit wordt lachen geblazen!! Cage ziet er weer behoorlijk opgefokt uit.

  Reply
 3. yves

  lijkt te sterk op ghostrider. zie hier het nut niet van in. ghosrider krijgt vervolg in 2012 en nu dit. dat gaat verwarrend werken voor het publiek denk ik

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *