Emily Blunt in de sci-fi prent Looper

Actrice Emily Blunt (The Wolfman, The Young Victoria) heeft nog niet meteen de rol kunnen bemachtigen die haar eeuwige roem zou garanderen, maar dit zou wel eens kunnen veranderen met Looper (2012) van Rian Johnson (The Brothers Bloom, Brick). De 27-jarige actrice vervoegt zich bij de eerder gecaste Bruce Willis en Joseph Gordon-Levitt.


looper_banner.jpg

Korte inhoud: Looper draait rond een groep huurmoordernaars, de Loopers, die voor een misdaadorganisatie uit de toekomst werken. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, enkele decennia voor het tijdreizen wordt uitgevonden. Hun slachtoffers worden gekneveld en geblinddoekt terug in de tijd gestuurd, waarna de Loopers hen een kogel door het hoofd jagen en de lichamen dumpen. Emily Blunt zal de moeder spelen van een jongen die het slachtoffer wordt van de Loopers.

Het scheelde niet veel of Emily was gecast als Black Widow in Iron Man 2. Maar de rol werd weggekaapt door Scarlett Johansson. Achter bekeken was het geen groot verlies, gezien de tweede film uiteindelijk maar een tegenvaller was en de rol in kwestie niet al teveel voorstelde,…enkel het salaris die ze had kunnen opstrijken was misschien wel een opsteker. Maar de Britse actrice heeft talent en is buitengewoon veelzijdig. Ze is op uiterlijk misschien niet van de knapste, maar wat kan het ons schelen als we maar compleet worden weggeblazen door haar vertolking. Zelfs in kleine rollen (cf. The Devil Wears Prada) weet ze haar stempel te zetten. Ik ben in ieder geval een fan.

Het verhaal is volledig my cup of tea, en ook regisseur Rian Johnson is iemand met passie voor het medium. Hij is trouwens de regisseur die de eerste episode van “Breaking Bad” heeft ingeblikt, en dat is één van mijn favoriete tv-series geworden. Johnson heeft het scenario geschreven, en is dus niet een zoveelste remake of sequel of adaptatie. Origineel duister en donker Sci-fi materiaal coming your way, wie kan daar nu tegen zijn?

3 Comments

 1. Gregg

  Het plot zegt me wel iets. heb ooit een boek gelezen over agenten die via een teletijdmachine in de prehistorie werden gestuurd voor training, en nadien terugkwamen in de toekomst bij hun vrouw. Nadien werden ze gestuurd op verschillende missies. Het leuke aan het verhaal was dat ze ook verschillende relaties hadden in verschillende periodes, en dat dit echt wel ingewikkeld werd voor hen.
  Benieuwd wat ze hiervan zullen bakken, maar het concept is zeker niet nieuw.

  Reply
 2. Tim

  Dag Gregg, over welk boek heb je het? Zou er graag wat meer info over opzoeken

  Reply
 3. Gregg

  @Tim:Te lang geleden, weet de titel niet meer, maar was een in ieder geval een Amerikaanse sci-fi auteur…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *