Due Date van Todd Phillips

De meest gevierde komedie-regisseur in Hollywood, Todd Phillips (The Hangover, Old School), heeft zijn nieuwe potentiële kaskraker klaar. Due Date (2010) komt bij ons uit op 3 november 2010. In de hoofdrollen zien we Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis. De vrouwelijke hoofdrollen worden bezet door Michelle Monaghan en Juliette Lewis.

Korte inhoud: Een aanstaande vader (Robert Downey Jr.) beleeft de dag van zijn leven wanneer hij noodgedwongen bij een wannabe acteur (Zach Galifianakis) moet gaan liften. Ze trekken samen door de Verenigde Staten in de hoop op tijd te zijn voor de geboorte van zijn eerste kind.


due_date01.jpgdue_date02.jpgdue_date03.jpgdue_date04.jpg

De film heeft wel iets weg van Planes, Trains and Automobiles (1987) en The Hangover (2009). Ook al is de korte inhoud niet bijster origineel, kan dit nog steeds een hilarische komedie worden. The Hangover had ook een simpel verhaaltje, gebaseerd op Dude, Where’s my Car? (2000), maar de uitwerking heeft me aangezet tot herhaaldelijke en luidruchtige lachbuien. Laten we hopen dat het ook het geval is in deze Due Date.

Todd Phillips is ook gekend voor zijn gewaagde humor. Misschien niet zo geflipt als deze van de Bobby Farrelly en Peter Farrelly, maar toch fout genoeg om niet alles in de internationale trailer te steken. Dus als de trailer al in de smaak valt, weet dat er nog meer grappen en grollen staan te wachten. Hieronder staat de brave ‘green band’ trailer, binnenkort zal er wel een iets meer gewaagde ‘red band’ trailer verschijnen. Benieuwd wat jullie hiervan denken.


*** Due Date trailer ***

1 Comment

  1. Annick

    De koffiekan met de assen-joke is wel grappig, maar hopelijk zitten er meer grappen in de film dan in de trailer. Was nogal aan de droge kant, vond ik.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *