Rachel Weisz vervangt Angelina Jolie in Gravity ?

Je bent één van de meest beloftevolle regisseurs uit Hollywood, Warner Bros geeft je een paar kisten met poen, je bent in het bezit van een interessant Castaway-achtig scenario, Robert Downey Jr. heeft getekend voor de mannelijke hoofdrol, EN TOCH kan je de actrice van je dromen niet krijgen – ook al heeft ze geen andere films in haar planning. De regisseur in kwestie heet Alfonso Cuarón (Children of Men, Y tu mamá también), de film heet Gravity (2012), en de actrice die bedankt heeft voor de hoofdrol is Angelina Jolie. Het zijn de collega’s van ScreenRant die met het nieuws komen:

According to Deadline, Angelina Jolie has passed on the lead role in Alfonso Cuarón’s 3D film Gravity (co-starring Robert Downey Jr.). Despite being offered a mountain of cash and the opportunity to work with one of the greatest mainstream directors alive today, Jolie is too busy prepping her directorial debut, a Bosnian War Love Story circa 1990-something.

Angelina in 3D, dit is misschien nog een van die weinige argumenten in het voordeel van de nieuwe techniek, maar dat verhaaltje gaat dus niet door. Een spijtige zaak, want ik denk dat Robert en Angelina wel een leuk duo zouden vormen. Het zijn in ieder geval twee talentvolle acteurs waar je gerust 120 minuten op kan zitten kijken in een kleine space-capsule. Maar niet getreurd, want naar het schijnt zou Rachel Weisz de rol al aangeboden kregen…ook al heeft de actrice ook al heel wat aanbiedingen, waaronder een rol in de nieuwe Terrence Malick film.

Maar gezien Angelina Jolie nu is opgestapt zullen ze hun productiebudget waarschijnlijk ook mogen herzien…naar beneden wel te verstaan. Er zijn anders weinig andere actrices die zoveel volk naar de bioscoop kunnen halen als Angelina. Misschien Sandra Bullock, maar ik denk niet dat zij het type actrice is waar Alfonso Cuarón op valt. Twee andere actrices kwamen ook even in aanmerking, namelijk Scarlett Johansson en Blake Lively. Maar persoonlijk vind ik Rachel Weisz er met kop en schouders boven steken.
Update 01/10/2010: Volgens de laatste berichten zou ook Natalie Portman in aanmerking komen voor de rol, maar zij staat mogelijks ook op het verlanglijstje van de nieuwe Superman reboot.

Rachel Weisz hq pics: pic01, pic02, pic03, pic04 & pic05

3 Comments

 1. Bjorn

  Hebben jullie niets van “Oh neen, toch niet weer Angelina Jolie” Ik heb het zowat gehad met de Angeline hype en kijk er naar uit om andere actrices aan het werk te zien. Weisz is een goed alternatief. Speelde trouwens een knappe rol in Agora, ook al was de film zelf een beetje aan de saaie kant.

  Reply
 2. Gregg

  Klinkt veelbelovend. Doet me anders wat denken aan Solaris.

  Reply
 3. Mirko_di_wallenberg@hotmail.com

  Blake Lively zou ik nu niet echt een actrice noemen, Angelina Jolie trouwens ook niet!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *