Anna Paquin en Kristen Bell in Scream 4

Als we de mensen van USA Today mogen geloven zullen True Blood-actrice Anna Paquin en Kristen Bell elk een rolletje in de opkomende Scream 4 (2011) spelen. De film wordt op dit moment opgenomen in de Amerikaanse staat Michigan.

scream_4_2011_poster.jpg

Regisseur Wes Craven was van plan om het script van Kevin Williamson (dat ondertussen 140 pagina’s telt) zo geheim mogelijk te houden maar ondanks dat de informatie onder embargo werd verstrekt, is toch uitgelekt dat de rolletjes waarschijnlijk lijken op die van Drew Barrymore in de eerste Scream. Daarin werd zij onverwachts op hardhandige wijze geslacht. En het ziet er naar uit dat die twee mooie dames hetzelfde lot zullen ondergaan.

Als grote fan van de True Blood serie ben ik in ieder geval wel opgezet met de keuze van de X-Men actrice Anna Paquin. De actrice heeft voldoende talent om ook te schitteren als een echte scream-queen. Hoewel blijf ik de hoop koesteren dat ze iets langer zal meegaan, maar heel lang zal het nooit worden want de ster van de franchise blijft Neve Campbell, die in 2005 nog aarzelde om in deze sequel te stappen uit vrees dat het een carrière killer zou worden. Maar Neve heeft geen filmcarrière om van te spreken dus is ze maar al te graag van de partij. En datzelfde geldt voor Courteney Cox, bij wie het Friends filmproject steeds verder lijkt af te drijven, alsook mogelijke filmrollen in andere films.

Ook actrice Shenae Grimes (pic), het nieuwe gezicht uit de nieuwe “90210” serie, alsook die andere nieuwkomer Lucy Hale (pic). Twee meiden die snel op de slachtbank van de Ghostface Killer zullen eindigen. Horrorfilms zijn nu eenmaal de uitstekende plek voor jonge acteurs om zichzelf te bewijzen. Nu maar hopen voor hen dat ze langer zullen overleven dan Anna Paquin en Kristen Bell. Ook Emma Roberts, het nichtje van Julia Roberts zit in deze nieuwe sequel.

Update: Zoals reeds opgemerkt in de commentaren doet er een gerucht de ronde op de Perez Hilton site dat scenarist Kevin Williamson het zou zijn afgebold nadat er creatieve meningsverschillen waren met de studio. De interim scenarist Ehren Kruger, verantwoordelijk het miserabele treinongeluk Scream 3 (2000), zou opgeroepen zijn om de teugels in handen te nemen en het script te herschrijven. Meer nog! Wes Craven himself ‘zou’ hier niets aan kunnen doen en zelf machteloos zijn tegen de veranderingen van Weinsteins Dimension Films en een aantal acteurs zouden al het project verlaten hebben. Of dit allemaal klopt moet nog bezien worden, want de officiële nieuwsbronnen melden hier niets van, en ook Imdb heeft hier niets over geschreven. Laten we dus allemaal hopen dat het maar om een roddel gaat, anders staat de film er niet goed voor.

***Related Posts***
05/05/2010: Een nieuwe trilogie voor de Scream-franchise
27/07/2008: Scream 4 dan toch bespreekbaar voor Neve Campbell
02/09/2005: Geen Scream 4 voor Neve Campbell

3 Comments

 1. Stijn

  Als één pagina één minuut is dan vind ik 140 minuten voor een Scream film werg heel erg lang. Gelukkig zijn we blijkbaar in charmant gezelschap. Benieuwd of ze het iets trashier zullen maken.

  Reply
 2. Mattias

  Had ik niet ergens gelezen dat het script van Kevin Williamson uiteindelijk toch niet gebruikt ging worden? Ik dacht dat het door een andere schrijver herschreven was dankzij de bemoeienissen van de studio? Hopelijk is het foute informatie, want ik ben een fan van Kevin.

  Reply
 3. Pak-Man

  Anna Paquin is een lekker ding, dus het zal wel leuk worden. Wes Craven is tevens ook niet altijd een garantie voor succes. Hij heeft tevens ook Scream 3 geregisseerd en Cursed. Twee draken van films. De Weinsteins zullen wel weten hoe ze een film moeten dirigeren.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *