Green Lantern in goede handen

Van alle nieuwe comic-adaptaties die er zitten aan te komen, lijkt Green Lantern (2011) het meest beloftevolle. Er is slechts weinig beeldmateriaal uitgegeven op Comic-Con maar datgene wat vertoond werd schepte op z’n minst een gevoel van vertrouwen dat de meest talentvolle 007-regisseur Martin Campbell (GoldenEye, Casino Royale) dit project in goede banen leidt. Hij is iemand die zowel actie-sequenties in beeld kan brengen als een coherent en aangrijpend verhaal kan vertellen, en weet als de beste hoe hij voldoende drama en pathos moet generen. En er staat veel op het spel. Het is niet alleen één van de meest bekende superhelden uit het arsenaal van DC Comics, maar de film kreeg tevens van Warner Bros een monsterbudget toegewezen van 150 miljoen dollar.


green_lantern_01.jpggreen_lantern_02.jpggreen_lantern_03.jpggreen_lantern_04.jpg

Korte inhoud: Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, de testpiloot Hal Jordan (Ryan Reynolds) die hierin gesteund wordt door zijn collega-piloot Carol Ferris (Blake Lively).

Ondertussen zit de productie erop en begint de post-productie fase en zijn er nu al plannen met scenarist Michael Goldenberg (Harry Potter and the Order of the Phoenix) om te brainstormen over een Green Lantern 2, indien de eerste film uiteraard brokken kan maken aan de kassa. Maar het feit dat Warner Bros al zo snel de diensten van Goldenberg wil inhuren voor een sequel, kan een indicatie zijn dat de studio, na het zien van de beelden, er alle vertrouwen in heeft. Ik hoop wel dat Campbell zich niet meteen stort op deze sequel (mocht hij al geïnteresseerd zijn) maar eerder voor de derde keer de James Bond franchise uit het slop haalt.

De villain in deze superhelden film is door het genie Hector Hammond die in de strips zelfs een affaire had met Carol Ferris. Hammons wordt in de film vertolkt door Peter Sarsgaard. De rol van Sinestro, de mentor van Hal Jordan wordt gespeeld door Mark Strong. Green Lantern zou in de zomer van 2011 bij ons in de bioscoop moeten draaien.

***Related Post***
21/03/2009: Chris Pine in de running voor Green Lantern rol

3 Comments

  1. Pak-Man

    Ben benieuwd. Heb wel mijn bedenking met de nieuwe snorren-mode bij de villains van Green Lantern 😀

    Reply
  2. fabian

    Ik ben wel benieuwd naar deze film Ik weet wel niet veel van Green Lantern, maar het lijkt me wel een boeiend project.

    Reply
  3. Sander

    Mooie handige blog!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *