Tom Cruise ondergaat loonsverlaging

Ondanks de enorme promotiecampagne heeft Knight and Day (2010) niet meteen kunnen overtuigen aan de box-office, en dat is een streep door de rekening van Hollywood-ster Tom Cruise. Paramount Pictures is bijgevolg een beetje onrustig geworden bij de financiering van Mission: Impossible IV (2011) en hebben beslist om het salaris van de acteur (25 miljoen dollar) wat naar beneden te herzien. Dat stond immers te lezen op ScreenRant.


mission_impossible_4.jpg

© Paramount Home Entertainment

Everyone is suffering in these tough economic times and Hollywood is no different. The execs at Paramount are wary of fully financing the Brad Bird directed film to the tune of $135 million, so they’ve been looking for ways of offsetting that cost.

Cutting Cruises upfront fee shaves a lot off the film on paper – think about it, would you want to be shelling out $135 million or $160 million in these tough times? However, this doesn’t mean that Cruise won’t be getting paid. Sources close to Cruise state that he will “get a nice back-end after cash break-even,” meaning that if the film is profitable then he’ll get a big paycheck.

Betekent dit dat Tom Cruise vergane glorie is? Nope, in geen geval. Cruise blijft een zwaargewicht, maar net zoals een Harrison Ford, George Clooney of een Brad Pitt slaagt hij er niet meer in, op basis van zijn naam alleen, een aardverschuiving teweeg te brengen bij de opening van de film. Nadat heel wat sterren jarenlang gekozen hebben voor een vette pay cheque in dubieuze komedies of B-actiefilms, is hun blazoen toch wat aangetast. Bezoekers kiezen ook steeds meer voor het verhaal en de speciale effecten, in plaats van de cast. Maar de studio weet ook dat zwaargewichten als Tom Cruise wel degelijk geld in het laatje kunnen brengen op langere termijn. Knight and Day en Valkyrie (2007) hebben misschien een trage en teleurstellende start gekend, toch hebben ze internationaal voldoende opgebracht en zullen ze ook wel op de dvd-markt kunnen bevestigen.

***Related Posts***
28/12/2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol filmbespreking
17/12/2011: Mission: Impossible extreme blu-ray trilogy
29/06/2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol trailer
02/09/2010: Drie mooie kandidates voor M:I 4
26/03/2010: Pixar regisseur maakt M:I 4
01/05/2008: M:I 4 voor Tom Cruise
21/09/2006: Paramount wil Tom Cruise vervangen door Brad Pitt in M:I 4
31/03/2006: M:I 3 spuwt vuur

1 Comment

  1. Jurgen

    ‘valkyrie’ en ‘knight and day’ zijn twee zwakke films, dus het verbaast mij niet dat de film het ook minder doet aan de kassa. als de mond-aan-mond reclame niet goed is, zal zich dat ook wel vertalen in de recette. ‘minority report’ lijkt mijlenver.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *