De sequel Road to Purgatory

Eén van de betere misdaadfilms in de dezelfde lijn als The Untouchables (1987) is zonder enige twijfel Road to Perdition (2002) van regisseur Sam Mendes, met Tom Hanks in de hoofdrol. De film had een vreselijke promotiecampagne en het rechtstreekse gevolg was een magere ontvangst aan de box office. Nu wordt bekend dat de film, gebaseerd op een comic, binnen niet afzienbare tijd een sequel krijgt. Dit vervolg zal bekend staan als Road to Purgatory (2010). Daarna moet er zelf mogelijks een derde deel verschijnen, als de sequel het enigszins beter doet aan de kassa dan het eerste deel.


road_to_perdition01.jpgroad_to_perdition02.jpg

© 20th Century Fox Home Entertainment

De scenarist van dienst is Max Allan Collins, de man achter het originele Road to Perdition stripboek. Hij zou tevens ook ingehuurd zijn om de derde film Road to Paradise te schrijven. Het eerste vervolg zou gaan over Michael Sullivan, Jr., de zoon van het personage van Tom Hanks in Perdition, die terugkeert uit de 2e WO en besluit om wraak te nemen voor de dood van zijn vader.

Op MovieWeb verscheen een paar dagen gelden een interview met Max Allan Collins, die het volgende te vertellen had over de Road to trilogie: “Well, I can only tease, I’m afraid. We seem to be right on the brink, or maybe it’s the precipice, I don’t know (Laughs), of a deal being signed. Things have gotten very, very serious and I have, for years, held onto it as a project I would direct, because I have directed five independent films. It does look like, now, that I won’t be directing, but it is my script. That’s the most important thing to me, that the material be faithfully rendered. That isn’t to say that you have to do it absolutely faithfully. There certainly are differences between my graphic novel and Road to Perdition, but the spirit of the story is there. Mendes really got it and understood it and, I think that, in some ways, enhanced it. “


road_to_perdition03.jpgroad_to_perdition04.jpg

© 20th Century Fox Home Entertainment

Op de cruciale vraag wie er de regie op zich zou nemen, zei Collins: “I don’t know. We’ve been approached and the offer seems to be very, very serious. We have signed a round of paper but it is not nailed down yet and it looks to be pretty interesting. I will tell you that this will happen about 10 years after Perdition ends. Michael is 10 years older in Road to Purgatory.”

Road to Perdition won een Academy Award voor Beste Cinematografie van Conrad L. Hall en werd daarnaast genomineerd voor nog vijf andere Oscars. Vreemd genoeg kreeg hij geen beeldje voor de geweldige muziekscore van Thomas Newman. De film werd opgedragen aan Paul Newman, die in 2008 overleed.

5 Comments

 1. stefaan

  Het zal wel niet hetzelfde zijn zonder Tom Hanks en Paul Newman. Maar het waren wel degelijke gangsterfilms. Zou nog iets zijn voor een Brian De Palma op zijn retour.

  Reply
 2. dominiek

  Ik heb de cd van de film thuis liggen? Inderdaad mooie muziek. Thomas Newman is dan ook één van de betere componisten in de filmwereld.

  Reply
 3. Jurgen

  Het is zo’n comic-adaptatie die er geheel niet uitziet als een comic-adaptatie , maar wel heel sfeervol en dramatisch. Wel spijtig dat Tom Hanks er niet meer bij kan zijn.

  Reply
 4. johan

  Zeer degelijke film die enkele prachtige scenes kent mede dankzij Thomas Newman (muziek) en Conrad L. Hall (fotografie). De strip lijkt geinspireerd op Lone wolf and cub.

  Reply
 5. Kristof

  De eerste 3 shots (en dan vooral het derde) staan echt in mijn geheugen gegrift…echt magisch mooi gewoon. Deze wordt er voor mij eentje om enorm naar uit te kijken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.