Mark Rufallo is de nieuwe Hulk in The Avengers film

Er wordt heftig gespeculeerd over de invulling van de rollen voor de opkomende Marvel comic-adaptatie van The Avengers (2012). In deze prent zouden heel wat superhelden bij elkaar komen, van Ironman tot Captain America. Acteurs als Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Don Cheadle, Chris Evans en actrice Scarlett Johansson zouden allemaal in aanmerking komen, maar er zijn blijkbaar problemen met de casting voor de rol van Bruce Banner aka. The Hulk.

the_avengers_2012_poster_hulk.jpg

Normaal zou Edward Norton in aanmerking moeten komen voor de rol gezien hij onlangs nog te zien was is de reboot-film The Incredible Hulk (2008), de comic-adaptatie waar veel ruzie was op de set en waar Edward achteraf beweerde nooit meer in de huid van The Hulk te willen kruipen, om nadien van mening te veranderen. Maar Marvel heeft gekozen voor een andere acteur en dit omdat Edward Norton naar verluidt niet op dezelfde golflengte zat als de makers en ook geen team-player blijkt te zijn.

De plaatsvervanger die in aanmerking zou komen is niemand minder dan Mark Rufallo, die bekend staat voor zijn meer alternatieve filmrollen (Zodiac, Blindness, Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Misschien hopen de producers op een nieuwe ‘Robert Downey Jr.’-effect. De acteur zelf heeft nog niets bevestigd maar dit zou wel eens een opportuniteit zijn om meer in de picture te komen bij het grote publiek. Hoewel, er zijn heel wat personages in die Avengers film dus denk ik niet dat het personage van The Hulk véél screentime zal hebben om zijn karakter te kunnen ontwikkelen.

Comic-Con staat voor de deur en Marvel zal uiteraard willen uitpakken met een grote naam, maar stelt dat Mark Rufallo zijn carrière niet wil verbranden voor een veredelde cameo-rol, zou het compleet ondenkbaar zijn om Eric Bana terug te brengen. Ja inderdaad, aan de Hulk versie van Ang Lee is heel wat op aan te merken, maar Bana zette desondanks een overtuigende vertolking neer. Ik zou er zelf niets op tegen hebben om Eric Bana terug te zien. Met zijn terugkeer zou je in principe een stuk minder expositie moeten doen. We zouden meteen de achtergrond van het personage weten, in tegenstelling tot een compleet nieuwe acteur die nog nooit het personage heeft gespeeld. Ik herhaal, dit is geen nieuwe Hulk film, maar wel een comic-ensemble film waar verschillende personages worden opgevoerd. Er is dus weinig tijd om een karakter te introduceren. Indien het personage uit een andere film komt (zoals Robert Downey Jr. met Ironman) dan zal de toeschouwer veel minder informatie nodig hebben.

Update 24/07/2010: Het lijkt in kannen en kruiken te zijn voor Mark Rufallo, als we het magazine Deadline mogen geloven. Er is nog geen officiële bevestiging, maar dit zou maar een kwestie van een aantal dagen zijn. Marvel heeft zijn slag thuis gehaald, want ze zijn eindelijk verlost van de bemoeizuchtige Edward Norton.

***Related Posts***
23/05/2012: The Avengers filmbespreking
06/02/2011: Cobie Smulders op auditie voor The Avengers
09/06/2010: Captain America: The First Avenger
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
18/02/2009: Scarlett Johansson wordt Black Widow
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton

2 Comments

  1. Kons

    Ik zie geen graten in een terugkeer van Eric Bana, hoewel Mark Rufallo ook wel een aanwinst is. Ik vrees enkel dat er iets teveel personages zijn voor een goede film te maken, en dat er zowiezo één hoofdacteur zal moeten zijn zoals Wolverine in de X-Men films.

    Reply
  2. Miiki

    Hulk is niet zo interessant personage en verdient ook niet meer dan een figurantenrol. Mocht ik in de plaats van Rufallo zijn, zou ik deze kelk aan me laten voorbijgaan.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *