Opnieuw Top Gun 2 geruchten

Komt er nu een Top Gun 2 film? Wel, deze vraag duikt zo elk jaar wel eens op en telkens is er redenen genoeg om te denken dat ze deze nostalgische actieprent een sequel zullen bezorgen.

Ook nu weer is er reden tot jolijt. Op de première van The Sorcerer’s Apprentice (2010) van Jon Turteltaub liet super-producer Jerry Bruckheimer het volgende optekenen:

“We tried to develop [a sequel] and we couldn’t do it– I was with my partner Don Simpson. And then Tom took it over and he tried to develop something and it never quite happened. We were recently approached again to start talking about it but, you know, nothing yet. We kicked around some ideas because the aviation community has completely changed since we made the movie a long time ago. So we have to find a way in and how to incorporate the Maverick character into it.”

Wel, een echte sequel zal het waarschijnlijk niet worden, want de oorspronkelijke cast is ofwel dood (Goose is no more) of gewoon te oud om nog te vliegen als jonge ‘mavericks’. Tenzij Tom Cruise beslist om instructeur te worden, dan zou ik nog wel een mogelijkheid zien. De geruchten over een mogelijke terugkeer van Cruise zijn haast niet meer bij te houden. De enige spreekt van een mogelijke doorbraak, terwijl de andere alles ten stelligste ontkent. Feit blijft dat de originele film van Tony Scott zowat 176 miljoen dollar opbracht in de States met een startkapitaal van 15 miljoen, en de video verkoop deed het al evengoed. Deze sequel (of remake) zal er komen, het is gewoon een kwestie van tijd.

Er bestaat een running joke dat de film homofiele trekjes zou hebben. Wel, oorspronkelijk had de film nog veel gay’er moeten zijn, want het was na de suggesties van het testpubliek dat er effectief ‘hetero-seksuele scènes’ in de film werden gevoegd, met name de liefdes-scène tussen Tom Cruise en Kelly McGillis in de slaapkamer en in de lift. De acteurs waren ondertussen al bezig met de voorbereiding van hun nieuwe filmproject en je zal merken dat het haar van Cruise langer was en de haren van McGillis donker bron in plaats van blond. Maar met wat blauw-filters en hoofddeksels viel dit niet zo op.

***Related Post***
20/08/2012: Tony Scott pleegt zelfmoord op 68-jarige leeftijd
28/04/2012: Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol
03/10/2011: True Romance filmbespreking
22/07/2008: Tom Cruise interesse in Top Gun 2
23/10/2007: Top Gun goes The Gay Way

4 Comments

 1. Pak-Man

  De filmblog is hier geüpdatet. Veel beter, nu kan ik mijn reacties bekijken alvorens deze te posten. Zal met veel minder typefouten gebeuren nu … hopelijk 😀

  Reply
 2. Kons

  Noem me gek maar de begincredits van die film blijven uitzinnig adembenemend. regisseur tony scott heeft misschien niet de brains van zijn broer ridley, maar hij weet wel hoe hij een actiefilm moet maken, en het zou te gek zijn mocht hij ook worden gevraagd om de sequel te maken…uiteraard met tom cruise als instructor.

  Reply
 3. maarten

  Top Gun Too!
  Ik denk dat dit een natte droom is voor Michael Bay. Die is verzot op die homo-erotische militaire filmpjes. Er zijn in ieder geval een pak verhaallijnen waar ze op kunnen inspelen , neem nu de opkomst van de onbemande drone-vliegtuigen. Ben er wel benieuwd naar.

  Reply
 4. Ufo Shifty

  Moeilijk voor te stellen, Die fotgenieke F-14 Tomcats hadden nog iets.
  Hopelijk geen top gun met Stealth vliegtuigen ofzo,
  en tegenwoordig is alles zo gecomputeriseerd…geen plaats meer voor dog fighting mavericks.
  Top gun 2? liever niet
  Misschien dan toch beter terug gaan in tijd.
  Ze zouden beter een film maken over slag bij midway WWII ofzo,
  in de HBO”The Pacific” stijl.
  alles behalve een nieuwe Pearl Harbour kleun. En natuurlijk zonder bekende koppen,
  of op de Thin Red line manier: geen stripverhaal heroisch gedoe

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *