Gemengde gevoelens bij The Thing prequel

Hadden ze de film niet gepland dan had ik zelf een scenario geschreven voor een prequel van The Thing (1982). Met de elementen die nu voorhanden zijn kan je een ijzersterke thriller maken, geheel in de sfeer van de originele film. Trouwens één van mijn top 10 favoriete 80’ties film. Ik kijk hier naar uit.

Universal Pictures heeft ondertussen de releasedatum bekendgemaakt van The Thing (2011), de aankomende prequel op John Carpenter gelijknamige scifi-thriller uit 1982. De film zal vanaf 29 april 2011 in de Amerikaanse bioscopen draaien. Dat is twee weken na Scream 4 (2011) en een week voor Thor (2011).


the_thing_2011_pic01.jpgthe_thing_2011_pic02.jpg
© Universal Pictures Benelux

Maar nu komt het slechte nieuws. De film wordt ingeblikt door de Hollandse regisseur , Matthijs van Heijningen Jr., een man met zo goed als geen langspeelfilm ervaring. Ik heb er dus het raden naar bij wie hij op de knieën is gaan zitten, maar dit lijkt me toch een bizarre wending gezien er voldoende bekwame regisseurs op de markt zijn. Het zou een doodzonde zijn mochten ze er een straight-to-dvd thrillerke van maken, met zwakke regie en bespottelijk slecht acteerwerk. Het productiebudget bedraagt 35 miljoen dollar, wat een smak geld is voor een debuut. Matthijs heeft wel wat ervaring met filmen, met name een kortfilm en een musical, maar dit lijkt me toch wel wat magertjes voor iets wat van het niveau van de originele Thing film zou moeten zijn. Hopelijk heeft Universal extra budget voorzien voor reshoots.

Het verhaal spitst zich toe op Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead), een doctoraatsstudente die zich aansluit bij een Noors onderzoeksteam dat in Antarctica een buitenaards ruimteschip heeft ontdekt. Wanneer een gevangen organisme uit het toestel bevrijd wordt en aan een reeks aanvallen begint, wordt Kate verplicht om samen met een onbedreven helikopterpiloot (Joel Edgerton) orde op zaken te stellen. Inderdaad, we hebben hier een vrij onbekende cast en in de credits zie ik ook geen John Carpenter staan als producer. Gemengde gevoelens dus, maar het wordt afwachten op die eerste trailer.

*** The Thing trailer ***

***Related Posts***
07/11/2008: The Thing filmbespreking
07/07/2008: Top 10 Best Monster
28/02/2006: Top 10 Favoriete 80’ties film

4 Comments

 1. Pak-Man

  Waarom geen sequel? Ik herinner me nog die eindscene waar we niet goed wisten of één van hen nu een alien was. Wat hebben we aan een prequel, we weten hoe het is afgelopen. Toch wel zware spoiler, niet?

  Reply
 2. Dirk

  ik vind een sequel precies ook een beter idee dan een prequel , maar uiteindelijk is de spanning er zowiezo al vanaf gezien we weten wat voor beest het is.
  Ook geen Kurt Russell te bespeuren op de credits??

  Reply
 3. Fabian

  de oorspronkelijke film was knap omwille van het feit dat we niets afwisten van ‘The Thing’. Nu weten we het en een vervolg of prequel zal de facto minder sterk zijn.
  Deze prequel draagt het ettiquet : straight to dvd.

  Reply
 4. Bob

  The Thing blijft nog steeds één van de betere Carpenter films. Alles is heel strak in beeld gezet en de vertolkingen zijn behoorlijk intens. Spijtig dat Carpenter niet eerder die prequel heeft gemaakt.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *