James Cameron zal het olielek dichten

Avatar/Titanic-Regisseur James Cameron gaat het problem van het olielek oplossen in de Golf van Mexico. De man is door de autoriteiten gevraagd mee te denken over een mogelijke oplossing voor het olielek in zee, dat nog steeds niet is gedicht. Is het zo erg gesteld dat ze na hun golfbal en autobanden truuk, nu aan Hollywood aankloppen voor een oplossing? Wel ja, Britisch Petroleum of nog Biggest Problem zijn er snel bij om gaten te boren in de aardkorst, maar minder efficiënt in het dichten van lekken. Het olielek in de Golf van Mexico ontstond toen een boorplatform op 20 april explodeerde. Daarbij kwamen elf mensen om. Volgens de laatste schattingen is al minimaal 80 miljoen liter olie verloren gegaan en daarmee is dit de meest omvangrijke olieramp in de geschiedenis.

Cameron wordt als expert op het gebied van de onderwaterwereld gezien door zijn vele onderzoek voor zijn thriller The Abyss, een film over een ploeg werkzaam op een boorplatform die gevraagd worden om een gezonken onderzeeër te lokaliseren. De experts van BP kwamen dinsdag bijeen voor een brainstormsessie die hopelijk een aantal mogelijke oplossingen zal opleveren. En al dat niet lukt zullen ze misschien morgen aan Peter Van De Veire vragen voor een brainstormsessie aan 30’000 euro. Ik heb in ieder geval het gevoel dat er weinigen zijn die de gevolgen van deze lek ernstig nemen, incluis president Obama. Amerika en milieu, het is nooit een goede relatie geweest, daarentegen Amerika en olie is net zoals Gollem en zijn precious.

2 Comments

 1. Fabian

  En ze boeken al resultaten, gezien er onlangs berichten opdoken dat de trechter op het lek zou werken (als je die mannen nog op hun woord kan geloven). Een kraan dichtdraaien is in principe nog het gemakkelijkste, de rotzooi opruimen is toch nog iets anders… Laten we hopen dat iedereen hier lessen zal uittrekken, want
  hoeveel platforms staan er niet dichter bij onze kustlijn?

  Reply
 2. AKA Shifty

  Hij heeft ook veel duik ervaring met die documentaire ivm wrak van Titanic…
  tja

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *