I Spit on Your Grave lijkt braver dan het origineel

Om nog wat af te kicken van het voorbije horrorfestival, is hier nog maar eens een horrorprent die binnenkort in de zalen zal draaien. Twee jaar geleden had ik een artikel geschreven over de plannen van een exploitation-remake. En hier is dan het resultaat, I Spit on Your Grave (2010) van Steven R. Monroe.

vendetta,i spit on your grave,remake,anchor bay films,exploitation,sarah butler,steven r monroe,horror,platinum dunes

Korte inhoud:Het is een typische vendetta prent. Een schrijfster (Sarah Butler) trekt voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze echter op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Eenmaal bijgekomen besluit ze echter om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg. De filmposter geeft in ieder geval al een hint van welke slagers-praktijken we zoal kunnen verwachten.

Zoals ik al eerder zei, is het origineel uiteindelijk een zwakke prent die nauwelijks het bekijken waard was. Je zou kunnen zeggen, “Waarom dan een remake?” Wel, laten we even zien of deze prent zou kunnen beantwoorden aan de 5 regels voor een remake: 1. Is het origineel goed genoeg?: Wel, daar heb je het. Neen dus. 2. Geen klassieker of meesterwerk: Check! 3. Ouder dan 20 jaar oud: Check! 4. Geregisseerd door een bekwaam iemand: Steven R. Monroe is een cameraman die filmregisseur is geworden, met ondertussen een tiental verschrikkelijke low-budget B-films van geen enkel belang. In de reeks zal dit zijn meest ambitieuze film worden, maar zelf verwacht ik er niet al teveel van. 5. De film moet de ambitie koesteren om het origineel beter te maken, zowel qua beeldvoering, visuele effecten als verhaal: Wel, vreemd genoeg is de ambitie er wel, hoewel ik bij het zien van de trailer de indruk heb dat de regisseur wel heel dicht bij het origineel is gebleven en zich niet gewaagd heeft aan een her-actualisering van het verhaal. Uiteraard zullen we moeten afwachten naar het resultaat.

De trailer heeft me echter niet kunnen overtuigen. In tegenstelling tot het controversiële R-rated origineel, lijkt dit op een teenage PG-13 slasher. Maar ik kan me vergissen, met een trailer weet je nooit. Het positieve is wel dat dit geen Platinum Dunes film (cf. Michael Bay) is, laar uitgegeven door Anchor Bay Films. Op dit ogenblik heeft de film nog geen releasedatum. De film zou in september in première gaan in de States, maar een exacte datum is niet bekend. Mijn aanvoelen was twee jaar geleden dat het een strait-to-dvd film zou worden. Het ziet er in ieder geval naar uit dat dit bij ons althans het geval zal zijn…

*** I Spit on Your Grave trailer ***

***Related Post***
12/06/2008: I Spit On Your Grave uit de video-beerput gehaald

6 Comments

 1. dominiek

  Ik heb vorige week nog Last House on the Left gezien, en deze korte inhoud doet me er wel een beetje aan denken. Het origineel niet gezien maar ziet er wel uit dat het old school horror is.

  Reply
 2. Fabian

  “the preview has been approved for appropriate audiences.” WTF?!
  Wie zijn “appropriate audiences”? Waar slaat dit op? Vrij vertaald klikt het alsvolgt: “Deze trailer is goedgekeurd voor mensen die deze trailer geschikt vinden.” Hahahaha!
  Die werknemers van MPAA zijn waarschijnlijk allemaal bejaard en licht dementerend aan’t worden.

  Reply
 3. Hannes

  Enkel spijtig dat Hollywood de laatste 30 jaar nog maar weinig indruk heeft gemaakt met originele verhalen en interessante beeldvoering. Spijtig dat Europese cinema er zo weinig kan van profiteren.

  Reply
 4. Pak-Man

  Wanneer komt die film bij ons uit. In de States staat er 8 oktober , maar nergens woord van een Belgische release, ben toch wel benieuwd naar deze film.
  Trailer belooft veel spetters. Ben wel verzot op revenge-thrillers, en al zeker deze met een cult-status.

  Reply
 5. Jeremy

  @dominiek: Zal binnenkort wel te koop zijn op dvd, nog even geduld.

  Reply
 6. Michaël

  Eén woord: Ziekjes
  Kan me de originele niet direct herinneren.
  De verkrachtscenes waren wel van lange duur vond ik. De revenge scenes zijn gewoon gruwelijk.
  Niet superveel verschil met originele denk ik op gebied van ‘goorheid’.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *