De Rocky remix van Chilly Gonzales

Who the hell is Gonzales? Het is een Canadees die in Londen woont die vooral bekend is voor zijn electro muziek alsook zijn piano-muziek. Begin jaren ’90 had hij een alternatief rockbandje genaamd Son, had een paar radio-hits en groeide uit tot Emmy-award winnende soundtrack componist. Als snel hoorde je dat de man een eigenzinnige muziekstijl had die complex en donker van natuur was. Maar op succes te hebben heb je niet alleen talent nodig, maar ook een ondersteunend promotie-team en dat ontbrak de artiest. Hij zocht dan maar zijn geluk in Berlijn waar hij de naam Chilly Gonzales gebruikte.

Het Europese publiek vertoonde meteen interesse in zijn werk, en met name zijn instrumentale keyboard stukjes, alsook het experimentele elektronische kantje van zijn muziek (cf. Let’s Groove Again). Maar naast de dancefloor muziek, die dikwijls op het randje van de goede smaak bengelde, bracht de man in 2004 een opmerkelijk piano-concert uit met resonanties van een Erik Satie (cf. Solo Piano)

Maar Gonzales blijft zichzelf heruitvinden en dat blijf ik zo fascinerend vinden bij die man. In 2008 begon hij opnieuw te zingen in zijn nummers (cf. Working Together) en recent maakt jij af en toe een remix van bestaande nummers. Een nummer die toch wel in het oog springt is de Gonzales remix van Rollin & Scratchin van Daft Punk, op beelden van de Rocky films, incluis de uitzinnige monoloog van Daddy Rocky aan zijn zoon die de pedalen is kwijtgeraakt. Hilarisch en verkwikkend! Hier is de link naar de clip.

4 Comments

 1. Depechia

  die monoloog is om van te huilen! werkt geweldig goe op de muziek! niiiiice !
  :^D

  Reply
 2. Aart

  Had de trailer kunnen zijn voor Rocky-dvd box. Knap werk, maar denk dat ze Rocky V hebben vergeten. Was ook wel de zwakste van de 6.

  Reply
 3. Pak-Man

  In rocky 5 was hij ook trainer en kwam niet in de ring. Eigenlijk hoort die film zelfs niet thuis in het rijtje.

  Reply
 4. Fabian

  ideaal voor den blok.

  ps: wanneer is de volgende quiz? Ik had 65 films gegokt, dus uiteindelijk niet zo heel ver er naast :p Vragen waren wel poepsimpel. Geef mij maar die beeldvragen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.