Angelina onherkenbaar in Salt poster

Je zou denken, als er nu één actrice is die geen photoshop nodig heeft, dan is het toch wel Angelina Jolie. Maar ook zij is ten prooi gevallen aan al te ijverige knoeiers, al dan niet met haar zege, voor de filmposter van Salt (2010) van Phillip Noyce (Patriot Games, Clear and Present Danger, The Bone Collector). Maar wat blijkt nu, de actrice is zelfs geheel onherkenbaar. En wat het niet aan de naam die in drukletters in het midden van de poster staat, zou je zelfs niet weten wie deze vrouw is. Ze heeft zelfs meer weg van Kelly Preston.

Gelukkig is er ook nog een tweede poster uit, waar Angelina wel duidelijk herkenbaar is. Toch is het bizar dat een dergelijke affiche zomaar een goedkeuring kan krijgen. Wat zoiets gebeurd in België, waar we de meest wansmakelijke filmposters kunnen maken (cf Wolf), zou je denken dat er niets aan de hand is en gewoon business as usual, maar dit is toch wel een poster komende van Ignition Print, de mannen achter de posters van The Last Exorcism (2010), The Last Exorcism (2010), Inception (2010), Inception (2010), Splice (2010) en Kick-Ass (2010). Jongens met ervaring en smaak. Toch vreemd dat ze dan de mooiste actrice uit Hollywood zo kunnen verminken.

Korte inhoud: Evelyn Salt (Angelina Jolie) is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Amerika te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen…

Oorspronkelijk was het hoofdpersonage een man genaamd Edward A. Salt, en was Tom Cruise in de running voor de hoofdrol. Maar de celebrity had er gaandeweg geen zin meer in en verliet het project. Toen hebben ze vreemd genoeg Edward veranderd in Evelyn. Zo zie je maar dat acteurs bij bepaalde films belangrijker zijn dat personages. In ieder geval een geluk dat de poster met Angelina Jolie niet trok op Tom Cruise met lang haar…

*** Salt trailer ***

7 Comments

 1. berten

  De rechtse poster valt uiteindelijk nog wel mee, die linkse is inderdaad zwaar gephotoshopt rond de ogen en de neus.
  …vreemd dat Cruise het maar te zwak vond, trailer lijkt anders wel een leuke rollercoaster.

  Reply
 2. Mariska

  Agelina is één van de weinige geloofwaardige actieheldinnen. Ik kan er niet meteen andere voor de geest halen. Kijk dus wel uit naar deze film.

  Reply
 3. Pak-Man

  Ik dacht dat die allemaal ge-“nuked” werden in al die cold war 80’ties filmpjes. Hier duiken ze blijkbaar opnieuw op. Is dat omdat Obama in de VS het voor het zeggen heeft en gezien wordt als een grote communistische/socialistische bedreiging??

  Reply
 4. Christophe

  dit had evengoed Mrs. Smith kunnen heten. wel vreemd dat ze van een mannenrol een vrouwenrol hebben gemaakt. doet me ook wat denken in die Geena Davis film, ‘a long kiss goodnight’

  Reply
 5. Harrie

  En wat dan met actrices als Uma Thurman in Kill Bill, of Carrie Ann Moss in de Matrix films, of Sigouney Weaver in de Akien films, of nog Anna Paquin, Carla Gugino, Geena Davis, Famke Janssen, Rhona Mitra en ga zomaar verder.

  Reply
 6. Marina Collazuol

  hoe kan ik in het bezit komen van de filmposter van SALT met Angelina Jolie ?

  Reply
 7. flavio

  Winkels genoeg waar je ze kunt kopen. Anders op internet
  http://www.moviemarket.com/Posters/Salt__T110171.html

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *