Scarlett Johansson als Cinderella?

Het zat er al een beetje aan te komen dat Disney, die zich volledig heeft onderworpen tot het geloof van de live-action comic-adaptatie na hun overname van Marvel, staat nu ook klaar om hun tekenfilms te adapteren in live-action films. En gezien de moderne filmtechnieken is dit tijd ook wel rijp om dit te doen. Veel van die sprookjes zijn trouwens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Hun Alice in Wonderland (2010) van Tim Burton bleek trouwens een box-office succes te zijn en dus heb je genoeg argumenten om nog meer tekenfilms naar het witte doek te brengen.

Scenariste Aline Brosh McKenna (The Devil Wears Prada, 27 Dresses), die duidelijk een voorliefde heeft voor mooie jurken, werd door Disney aangesteld om een scenario te schrijven voor een live-action versie van Assepoester (Cinderella). De nog jonge Simon Kinberg zou de productie op zich nemen.

cinderella

© Disney Enterprises inc. All Rights Reserved

Een jong meisje wordt verplicht het werk te doen voor haar gemene stiefmoeder en haar twee gemene dochters. Gezien het meisje dan ook vaak onder het stof zat, kreeg ze de bijnaam van ‘assepoester’. Maar op een dag is er een brief van de koning die beveelt dat alle meisjes uit het hele land naar het bal moeten komen. Hij wil dat zijn zoon, de prins, kan trouwen met het meisje van zijn dromen. Maar deze uitnodiging is duidelijk niet bestemd voor Assepoester, want enkel de twee stiefzusters hebben recht op een mooie jurk. Assepoester moet het stellen met wat vodden, en wordt ook nog eens verhinderd om naar het bal te gaan.

De goede fee tovert haar echter een schitterende baljurk met glazen muiltjes, alsook een koets met paarden. Ze charmeert de prins uitermate, doch niemand herkent Assepoester. Om middernacht wordt de betovering echter verbroken en ontvlucht zij het paleis, waarbij ze de derde nacht één van haar glazen muiltjes verliest. Prince Charming ontdekt het muiltje en zweert dat hij het bijzondere meisje zal vinden om met haar te trouwen. Vele meisjes proberen uit alle macht hun voet in het schoentje te wringen, maar uiteindelijk past alleen Assepoester de schoen…

Maar wie zal het schoentje passen? Een voordehand liggende keuze voor de vertolking van Assepoester is zonder enige twijfel Scarlett Johansson, die tevens al opdook in een publiciteit voor Disneyparks. Afwachten of zij het daadwerkelijk ook zal worden. Wanneer de film precies zal uitkomen is nog niet bekend, maar wat ik nu al kan zeggen is dat Sneeuwwitje de volgende film is in het rijtje.

3 Comments

 1. Timothy

  Moet kunnen, hoewel, als het er zo vingerdik op zit dat Scarlett de beste actrice is voor de rol, moeten we misschien ook eens kijken naar mogelijke alternatieven. Wie weet kan je het “saaie karakter” van assepoester wat meer pit geven. Misschien zo’n Suicide Girl casten als Cinderella. Zou best leuk kunnen zijn. De glazen muiltjes dan wel vervangen door zwarte stiletto-hakjes 🙂

  Reply
 2. Aless

  Wel tof dat ze al die tekenfilms willen gaan verfilmen. Alice in Wonderland vond ik al een uitstekende film, en actrices zijn er anders genoeg om de rollen in te vullen.

  Reply
 3. Depechia

  hmmm, Cinderella als gothic chick? Doe mij maar liever een sprookjeswereld, een beetje zoals Alice van Tim Burton. Probleem is dat alles heel fake zal overkomen indien je het teveel in een “hedendaags kleedje” wil gieten. Cinderella speelt zich af in de wereld van de bals, de koningen en prinsen, de feeën, …

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *