Splice krijgt misschien een sequel

Tot wat genetische manipulatie zo allemaal kan leiden, kunnen jullie zien in de horrorprent Splice (2009) van Cube (1997) regisseur Vincenzo Natali en producer Guillermo del Toro. Twee wetenschappers hebben zich toegewijd op de genetische manipulatie om zo te komen tot oplossingen voor uiteenlopende hardnekkige ziektes. Maar uiteraard, zoals in elke horrorfilm, loopt het experiment ‘een beetje’ uit de hand.

Korte inhoud: De twee rebelse wetenschappers, Elsa (Sarah Polley) en Clive (Adrien Brody), tarten wettelijke en ethische grenzen door ‘het leven’ te onderwerpen aan een gevaarlijk experiment. Zij willen experimenteren met menselijk en dierlijk DNA en deze verenigen. Dit experiment resulteert in een geheel nieuw organisme, genaamd ‘Dren’, een menselijk en dierlijke creatie die snel een bedreiging zal vormen.

Maar daar waar we een monster verwachten krijgen we hier te maken met een snelgroeiende vrouwelijke Mens-Beest creatie die een beetje doet denken aan Species (1995) met trekjes van The Arrival (1996). Elsa’s moederlijk instinct voor het schepsel begint te groeien, alsook Clive’s seksuele aantrekking voor het wezen is aanwezig. Meteen maakt dit de prent een stuk interessanter. Dit is geen doodgewoon Frankenstein verhaaltje, maar eerder een intelligente en dramatische science-fiction thriller die heel geloofwaardig aanvoelt en jullie ook wel de stuipen op het lijf zal jagen. De risicovolle gevolgen van genetische manipulatie zijn reëel en haalt de realiteit voor een stuk zelfs de fictie in.

De regisseur sprak met Bloody Disgusting zelfs van een mogelijke sequel: “You know it’s funny, because without giving anything away, the film ends as though we’re trying to set up a sequel. And I want to make it very clear that that was not my intention whatsoever. It just happens that I believed it was the best way to end the story. Like all my films actually are somewhat open-ended, so I think they invite that question. I really just want this movie to be released.

Here’s what I will say: after Cube, which did have two sequels, of which I had no involvement whatsoever, I would not allow a second film to be made without my involvement. Simply because I want to protect that merchandise, as it were. I just felt that with Cube, for better or worse, I wasn’t a part of that, and I wouldn’t have made some of the decisions that I think were made with the sequels. I would have done them a little differently. That’s not to say that they weren’t worthy sequels, but it’s just not the way I would have gone personally. So I think the same would be true with Splice, if that were in fact to happen.”

Deze Canadees/Franse genre film is bij ons begin maart in de bioscoop geweest en zal in juni in de States zijn tournee maken. Een boeiende en originele low-profile science-fiction thriller, met uitstekende visuele effecten en een akelig erotiserend verhaaltje met voldoende gore én brains voor een breed publiek.

*** Splice trailer ***

5 Comments

 1. Skynet Blogs

  Beste blogger,

  Zet je blog in de kijker op de nieuwe Facebook pagina van Skynet Blogs!

  Reply
 2. Lode

  Heeft inderdaad veel weg van Species, maar dan met een meer dreigend kantje. De trailer spreekt me wel aan. Is deze bij ons al in de bios geweest??

  Reply
 3. yuci

  deze film is mij ook compleet ontgaan. Vraag is dan maar wanneer deze op dvd uitkomt, of zullen de distributeurs overwegen de film opnieuw uit te brengen én er deze keer ook wat promotie bij te maken. Prutsers!

  Reply
 4. AKA Shifty

  Wow, ziet er goed uit! Knappe poster en verhaal … en met Adrien Brody.
  Ik had er nog nooit van gehoord.
  Goeie tip.
  Thx Dave, yr the man 🙂

  Reply
 5. Berten

  Sigourney Weaver zou die gemuteerde kip al tegen de vlakte geschoten hebben. 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *