Eli Roth brengt The Last Exorcism

The Last Exorcism posterHet wordt niet verkocht als sequel of prequel, noch als remake, maar The Last Exorcism (2010) doet met zijn affiche wel wat denken aan The Exorcist (1973) van William Friedkin.

Het is de tweede langspeelfilm van de Duitser Daniel Stamm. De film wordt trouwens geproduceerd door Hostel-regisseur Eli Roth, die ondertussen ook alles in het werk zet voor zijn Hostel: Part III (2010). We mogen dus zeker zijn dat deze nieuwe Exorcist-film niet voor doetjes zal zijn.

Korte inhoud: Nadat hij jarenlang geld afhandig gemaakt heeft van gelovigen, besluit de evangelische priester Cotton Marcus (Patrick Fabian) zijn naam te zuiveren, door een documentaire te schieten. Hij ontvangt een brief van Louis (Louis Herthum), een arme boer, die Cotton vraagt hem te helpen de duivel weg te jagen van zijn land. Dit komt hem goed uit, hij kan dit immers gebruiken voor zijn documentaire. Maar dan ontmoet Cotton Nell (Ashley Bell), de dochter van Louis. En Nell is nogal ontspoord…

Het lijkt opnieuw een ‘film in film’ project, waar we halverwege een filmband zullen vinden met gruwelijk materiaal (cf. Blair Witch, Cloverfield, Super 8, Paranormal Activity …). Ook al klinkt het wat afgezaagd beweren de makers dat het “scary as hell” wordt. Ik heb het gevoel dat het een soort Paranormal Activity zal worden, maar dan met een groter budget. Een soort docu-achtige film, een beetje in de stijl van de eerste langspeelfilm van Daniel Stamm, A Necessary Death (2008), over een film-crew die een man volgt die zelfmoord wil plegen.

The Last Exorcism werd geschreven door Huck Botko en Andrew Gurland. Deze twee mannen zullen trouwens binnenkort hun eigen film maken, de thriller The Other Woman (2011), over een maîtresse die een filmpje maakt voor haar ex-vriend. The Last Exorcism heeft bij ons nog geen release-datum gekregen.

*** The Last Exorcism trailer ***

6 Comments

 1. Skynet Blogs

  Beste blogger,

  Deel je blog op de nieuwe Facebook pagina van Skynet Blogs!

  Reply
 2. Pak-Man

  Dit wordt een soort ‘diabolical activity’. Benieuwd.

  Reply
 3. Stefaan

  Dit wordt de meest angstaanjagende film van 2010!

  Reply
 4. Yesyé

  Leuk filmpje, een beetje in de lijn van Rec en The Blair Witch Project. Het komt een beetje langzaam op gang, maar halverwege de film is het hek van de dam en wordt het menens. Echt een aanrader!

  Reply
 5. the one

  het enige wat ik over dit vehikel kan zeggen is,
  slechter dan dit kan niet,iedereen met een heel klein beetje inzicht en een camera van 200 euro kan dit op hezelfde niveau bereiken.
  het is gewoon te rommelig,slecht camera-werk,kortom een heel slechte film.

  Reply
 6. Miiki

  tis inderdaad maar een flauw afkooksel van the exorcist. Had veel zin om te fast forwarden.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.