Super 8 van J.J Abrams en Steven Spielberg

Ik ben een grote fan geworden van J.J. Abrams. En dat allemaal sinds kort, met zijn Star Trek (2009) reboot. Eén van mijn Beste Films uit 2009. En nu zit zijn derde film, na Star Trek en Mission: Impossible III, er aan te komen. De science-fiction thriller Super 8 (2011), in productie van niemand minder dan Steven Spielberg.

J.J. is niet alleen een geniale filmmaker, maar hij weet tevens als geen ander hoe hij een film moet promoten. Dat hebben we al mogen zien met zijn Cloverfield (2008), en nu met Super 8 heb ik de indruk dat ze alles uit de kast zullen halen om de aandacht te trekken op deze mysterieuze zomer-blockbuster. De officiële site is reeds online (maar er staat nog niet veel op), en de viral-campagne draait al op volle toeren. Hieronder vinden jullie trouwens al de eerste teaser-trailer.

De slagzin waarmee de film uitpakt luidt: “The Scariest Thing We Ever Saw”, en doet misschien wel denken aan de tour-de-force van Spielberg’s Paranormal Activity (2007). Maar dit wordt allesbehalve een low-budget prent. Nog clues zijn de naam D. Morris en de datum februari 1977. In de trailer zelf is er sprake van Ohio, het alombekende Area 51 en 1979. De zoektocht voor diegene die niets beters te doen hebben kan beginnen. Na het zien van de teaser denk ik dat iedereen wel benieuwd zal zijn naar meer.

*** Super 8 trailer ***

10 Comments

 1. Yuci

  The X-Files zoals het had moeten zijn 🙂
  Ben benieuwd. Hopelijk geen afkooksel van Men in Black, en wordt het echt een thriller.

  Reply
 2. AKA Shifty

  als ufo buff vint ik de trailer totaal niet aanspreken, een mini godzillake? Me don’t care
  Geef mij dan maar meer de oorspronkelijke Alien of Carpenter’s “The Thing” feel.

  Reply
 3. Vince

  Ik vond Cloverfield dus wel zwaar teleurstellend. Nietszeggende film met irritante personages gespeeld door b-acteurs en camerawerk om van te kotsen. Hopelijk is deze beter …

  Reply
 4. Fred

  Cloverfield is niet van JJ, hij heeft enkel de productie gedaan, de regie was van Matt Reeves.
  Als deze zo goed wordt als Star Trek, kan dit niet slecht zijn. Beter dan Godzilla zal niet moeilijk zijn.

  Reply
 5. Pak-Man

  Er doen vee geruchten de ronde wat er uiteindelijk geschreven staat in de super 8 mm camera. Heb het even frame per frame bekeken en er staat: “SCARIEST THING I EVER SAW”
  We zijn hier dus niet veel wijzer mee. Ze konden er misschien wel een andere clue opzetten. Al die moeite voor dit :s

  Reply
 6. Depechia

  wel een beetje lame om gewoon de quote van hun film in de camera te steken op het einde van de teaser; had wel iets met meer mysterie mogen zijn, zoals een naam of een plaats.
  Toch curieus wat ze er zullen van bakken.

  Reply
 7. Jacob Mels

  Nu maar hopen dat Abrams de hype kan waarmaken, want met deze trailer weet je als kijker niets.

  Reply
 8. Jan-Pieter

  Laten we hopen dat ze evenveel tijd in de film steken als in de promo waarmee ze ons om de oren slaan. Teaser lijkt wel op een spotje van Infrabel om ons te wijzen op de gevaren van door het rood te rijden aan een spoorweg. Vertelt inderdaad bitter weinig om de uiteindelijke film.

  Reply
 9. Quote

  “Spielberg’s Paranormal Activity (2007)”

  WAT EEN ONZIN! Spielberg had helemaal niets te maken met die film….Denk even logisch na: Spielberg en low-budget (20.000 euro)??

  Reply
 10. Stefaan

  Paranormal Activity werd opgepikt door DreamWorks, wat nog steeds van Steven Spielberg is en hij heeft er ook voor gezorgd dat de film nog eens extra in de aandacht kwam. Hij speelde zelfs met het idee een remake te maken. Dat is wat ik ervan weet.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *