Turtle: The Incredible Journey

Na Earth (2007) is er een nieuwe documentaire die het beste uit jullie HD tv-toestel zal halen.

Het schildpadje in Turtle: The Incredible Journey (2009) is een karetschildpad, een bedreigde schildpadsoort wiens grootste vijand de mens is. Het schild van de schildpad is gegeerd omwille van de dieprode kleur en veel geld waard. De karetschildpad staat in sommige landen ook bekend als een delicatesse en wordt illegaal gestroopt voor consumptie.

Korte inhoud: In Turtle volgen we een klein schildpadje dat wordt geboren op een strand in Florida. Het diertje zal de Golfstroom richting Noordpool bedwingen en de hele Noord-Atlantische Oceaan overzwemmen om uiteindelijk terug te keren naar het strand waar het werd geboren. Maar de kans dat ze het redt, is miniem: maar één op de tienduizend schildpadden overleeft de reis. Het schildpadje komt oog in oog te staan met schepsels uit de diepzee en wordt bijna gedood door vissers. Na een gevaarlijke tocht door koude wateren komt ze uiteindelijk in de Azoren terecht. Daar ziet ze hoe grandioos het leven is als potvissen en visscholen het water doen bruisen. Maar in de oceaan doen zich krachtige, ingrijpende veranderingen voor: vissen verdwijnen en het zeeniveau stijgt.

Award-winning regisseur en producer Nick Stringer (Saved by Dolphins, Bug Attack en Anthrax: Our Bodies Under Siege) trok zich het lot van deze bedreigde diertjes aan en maakte deze prachtige documentaire waar klein en groot geboeid naar zal kijken. De Engelstalige narator is Miranda Richardson (Harry Potter and the Goblet of Fire, Sleepy Hollow, Blackadder II, Chicken Run), een van Engeland’s beste actrices die ooit bedankte voor de rol van Glenn Close in Fatal Attraction én een rol in Desperate Housewives.

Een 77 minuten lange documentaire voor de natuurliefhebbers met unieke beelden onder de zeespiegel.

*** Turtle: The Incredible Journey trailer ***

***Related Post***
06/01/2009: Earth, de reis van je leven in High Definition

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *