Geen sequel voor Friday the 13th

Zoals verwacht zal er geen vervolg komen op de Friday the 13th (2009) remake. De reden ligt voor de hand, de film is ronduit slecht bevonden door zowel publiek als pers.

Het openingsweekend voor de remake was anders wel behoorlijk goed met een recette van 44 miljoen dollar. Maar de slechte mond-aan-mond reclame had ervoor gezorgd dat het publiek weg bleef in de meer dan 3000 bioscoopzalen.

Op DarkHorizons was het volgende bericht te lezen: Platinum Dunes producer Brad Fuller has confirmed that a sequel to last year’s remake of “Friday the 13th” has essentially been canned. Asked about its status, Fuller mentioned on his Twitter account that the project “is dead – not happening” and later told Bloody Disgusting that “right now there is no movement on Friday 13th: Part 2”.

Ik herinner me nog dat ze nog voor de release van de film spraken over een mogelijk vervolg, in dezelfde lijn als de Halloween franchise. Maar volgens mij is het niet zozeer het financiële plaatje die een rol speelt, dan wel het gebrek aan een interessant script voor een hedendaags veeleisend publiek. De eerste twee originele Halloween films vielen best mee, maar de originele Jason reeks is toch wel een beetje van de pot gerukt. De slasher was niet echt boeiend genoeg, ondanks de vele straight-to-video sequels die ze hebben gemaakt. Hij stierf op het einde van elke film om dan opnieuw op te duiken in een nieuwe film om achter tienermeisjes aan te zitten. Michael Myers en Freedy Krueger zijn veel interessanter qua karakters. Jason is gewoon een serial killer met de grootste bodycount, that’s it.

Ik vind het dus eigenlijk geen verlies. Ik wa zelfs al van bij het begin geen grote voorstander van een Friday the 13th remake. Het resultaat is slaapverwekkend en voor een horrorfilm is dit toch wel triestig. Regisseur Marcus Nispel slaagt er gewoon niet in om de film relevant te maken, laat staan beangstigend. Ze hadden de film evengoed ‘Friday the 13th part 12’ kunnen noemen in plaats van ‘remake’. Laten we hopen dat A Nightmare on Elm Street (2010) stukken beter zal zijn.

***Related Posts***
15/04/2014: Er komt een nieuwe Friday the 13th reboot in 2015
13/07/2012: De Friday the 13th Jason Voorhees icono-kill-list
08/09/2011: Top 10 Beste Naaktscene uit 2009
20/03/2009: Friday the 13th reboot review
24/10/2008: Friday the 13th trailer
03/10/2007: Friday the 13th ondergaat ook een Bay-touch
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers

2 Comments

 1. Berten

  Ik kan me met moeite deze remake nog voor de geest halen, en toch heb ik hem nog maar een paar maand geleden gezien. Ik herinner me nog vaag de ontdekking van de hockey-masker, maar dat was het dan ook. Een remake was voor niets nodig, laat staan een sequel.

  Reply
 2. Jacob Mels

  Probleem met de film is dat je niet altijd even goed snapt wat er precies gebeurt. Zo zou Jason een ondergronds gangenstelsel hebben gegraven waardoor hij zich zo snel kon verplaatsen. Dat had ik nauwelijks over.
  Voor een hedendaagse remake hadden ze letterlijk en figuurlijk iets verder en dieper mogen graven.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *