Ridley Scott maakt 2 Alien prequels

Robert Rodriguez was mijn zijn productie van Predators (2010) iets sneller dan Ridley Scott en zijn plannen voor de Alien prequel (2010). Maar zoals we de man ondertussen kennen wil hij waarschijnlijk pas beginnen wanneer er een ijzersterk script op tafel ligt. En blijkbaar zou er echt wel vooruitgang geboekt zijn. Ridley zei het volgende op MTV.com:

“As we speak, I’ve got a pile of pages next to me; it’s like the fourth draft. It’s a work in progress, but we’re not dreaming it up anymore. We know what the story is. We’re now actually trying to improve the three acts and make the characters better, build it up to something [we can shoot]. It’s a work in progress, but we’re actually making the film. There’s no question about it, we’re going to make the film.”


ridley_scott_alien_prequel.jpg
© Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

“It’s set in 2085, about 30 years before Sigourney [Weaver’s character Ellen Ripley]. It’s fundamentally about going out to find out ‘Who the hell was that Space Jockey?’ The guy who was sitting in the chair in the alien vehicle — there was a giant fellow sitting in a seat on what looked to be either a piece of technology or an astronomer’s chair. Remember that?”

En als we het artikel op Collider mogen geloven zouden er zelfs plannen zijn voor maar liefst twee prequels. Het zou me toch verbazen mocht Scott de twee films voor zijn rekening nemen, gezien de man tientallen andere projecten in voorbereiding heeft. Uiteraard zou de kostprijs veel lager liggen mochten ze de twee films back-to-back filmen. Ik ben in ieder geval al tevreden dat het er uiteindelijk van zal komen, want over die Alien film wordt al jarenlang gespeculeerd.

De film zal ook opgenomen worden met de 3D techniek, en niet gewoon omgezet in post-productie. Dit heeft als resultaat dat de film er veel beter zal uitzien, maar of het een toegevoegde waarde heeft zoals bij de Avatar (2009) film is nog maar de vraag. In ieder geval blijft de techniek evolueren. En gezien er hier sprake is van een prequel denk ik niet dat we Sigourney Weaver als Ripley nog zullen zien opduiken. Toch zullen ze wat mensen in die films mogen steken, anders zal het een doofstomme film worden – gezien de Aliens niet praten.

***Related Posts***
17/02/2017: Alien: Covenant filmbespreking
02/03/2017: Hier de tweede Alien: Covenant trailer
28/11/2015: Fox schrapt De Blomkamp Alien 5 en Fantastic Four 2
22/02/2015: Komt de nieuwe Alien film na de gebeurtenissen uit Prometheus 2?
20/07/2012: Prometheus filmbespreking
14/05/2012: Prometheus verklapt misschien iets teveel
11/11/2011: Aliens filmbespreking
17/01/2011: Alien prequels dood en begraven?
07/09/2010: Ridley Scott vertelt over Alien 1 & 2
29/04/2009: Alien voor Ridley Scott, Predator voor Rodriguez
07/07/2008: Top 10 Best Monster
28/08/2007: Aliens vs. Predator: Requiem trailer
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
10/04/2005: Alien 5 of Gladiator II
09/12/2004: Alien 5 zit er misschien aan te komen
03/11/2004: Alien vs. Predator van Paul W.S. Anderson
27/07/2004: Alien vs. Predator vs. Stupid Scientists

2 Comments

  1. Stefaan

    2 voor de prijs van één! Knap, en het concept om terug te keren naar de Space Jokey vind ik wel goed. Ook al vond ik het ook bijzonder in de eerste film dat je het net niet wist. Maakte alles net dat tikkeltje geheimzinniger.

    Reply
  2. Miiki

    De eerste Alien film was onderhoudend en intrigerend, maar Aliens vond ik toch wel de leukste van de 4. Ik had eigenlijk wel gehoopt dat ze een Alien 5 zouden maken met Sigourney, al was het maar om die vreselijk slechte Resurrection door te spoelen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *