Philips zet 5 kortfilms in voor hun 21:9 tv-toestel

De nieuwe reeks Philips kortfilmpjes, ter promotie van hun nieuwe 21:9 HD tv-toestel, staan on-line. Het knappe aan het toestel naast zijn contrastrijk beeld met zijn Led Pro technologie en glasheldere klank, is dat ze uitgerust is met Ambilight, een kleurgloed die achteraan het scherm wordt geprojecteerd en die aansluit met de kleurtinten in de film. Dit vergroot niet alleen het cinema, maar het toestel zou tevens ook minder energie opslorpen.


002
© Philips

Een paar jaar gelden pakte Philips, in navolging op BMW, uit met There is Only the Sun, een kortfilmpje geregisseerd door Wong Kar-Wai. Dit jaar hernemen ze de formule met 5 kortfilmpjes door 5 regisseurs uit de RSA-stal van Ridley Scott. De regisseurs van dienst zijn Greg Fay, Johnny Hardstaff, Carl Erik Rinsch, Jake Scott en Hi-Sim. Stuk voor stuk mensen die uit de pub-sector komen maar ook wel weten hoe ze een fictie-verhaaltje moeten vertellen. De kortfilmpjes onder de naam Parallel Lines, hebben allemaal iets gemeen, de 5 filmpjes hebben identiek dezelfde dialogen (6 regels tekst) en duurtijd (2 minuten en 19 seconden). De tagline van de campagne: Er zijn miljoenen manieren om een verhaal te vertellen, er is maar één manier om er een te bekijken.

Twee van de 5 filmpjes zijn visueel wel indrukwekkend, maar de drie andere blijven niet meteen nazinderen. Ik kan me niet ontdoen van het gevoel dat ze iets teveel in functie van het beeld dan wel van de inhoud werken. Anderzijds merk je dat de 5 kortfilmpjes elkaar ondersteunen, en je ze eigenlijk samen moet bekijken. In ieder geval knap van de makers om de dialogen zo natuurlijk mogelijk te verwerken in een eigen persoonlijk verhaal. Als promotool voor de nieuwe reeks tv-schermen zullen deze wel indruk maken. Laten we hopen dat deze formule voor herhaling vatbaar is, en misschien in de toekomst met nieuwe regisseurs die geen contract hebben bij Ridley Scott.

***Related Post***
30/08/2007: There is Only the Sun van Wong Kar-Wai

2 Comments

  1. Depechia

    Leuk concept, maar net dat tikkeltje too boring voor mijn smaak. Blijf de BMW filmpjes nog altijd beter.

    Reply
  2. Dirk

    Ik vind ze wel aardig…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *