Een Kick-Ass poster collectie

De tijd is rijp om nog eens wat leuke filmposters te bespreken en wat beter om deze van Kick-Ass (2010) onder de loep te nemen. De nieuwe Lionsgate productie van Layer Cake regisseur Matthew Vaughn, naar een scenario van Stardust-scenariste Jane Goldman. En de promotie voor deze prent is krankzinnig, met tientallen uitzinnige affiches, you tube filmpjes, MySpace pagina’s en teaser-banners. De makers zijn zo zeker van het succes dat op bepaalde affiches zelfs geen titel staat. Dit wordt een Marvel comic-adaptatie die veel stof zal doen opwaaien – als dat al het geval niet is.

kickass_01 pickickass_02 pickickass_03 pickickass_04 pic

Korte inhoud: Dave Lizewski (Aaron Johnson) is een sullige high-school student en fan van stripboeken. Dave heeft weinig vrienden en leeft alleen met zijn vader. Op een dag besluit hij, dat hij een comic-superheld wil worden, genaamd Kick-Ass. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Maar samen met zijn metgezel Mindy Macready alias Hit-Girl (Chloe Moretz) en haar vader Damon Macready alias Big Daddy (Nicolas Cage) zullen de samenleving veiliger maken. Maar een superheld zou geen superheld zijn zonder aartsrivaal, en dit is Frank D’Amico (Mark Strong) die verantwoordelijk is voor de golf van criminaliteit die de stad teistert. Frank heeft ook nog een zoon, Chris D’Amico alias Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), die ook wel een voorliefde heeft voor de donkere zijde van het spectrum.

kickass_01 pickickass_02 pickickass_03 pickickass_04 pic

kickass_01 pickickass_02 pickickass_03 pickickass_04 pic

Een kinderfilm? Wel neen, eerder een soort R-rated Kidsploitation film met heel wat geweld, seks, drugs en vuil manieren. De posters hebben wel iets weg van de DC Comic Watchmen (2009) campagne, met dit verschil dat de personages pseudo-actiehelden die nog groen achter de oren zijn. Maar de in your face aanpak met de gele blok-font en de stoere poses is wel een duidelijke knipoog. Maar ondertussen zijn er ook een aantal vintage posters uitgekomen (Kick-Ass poster 1 & Kick-Ass poster 2) en posters met knipoogjes naar de Batman en de Spider-Man franchise. Maar ook de personages zijn referenties naar bestaande superhelden als Batman & Robin of Green Lantern. Hopelijk kan deze hommage aan de comic de torenhoge verwachtingen inlossen. De film zou deze zomer in onze zalen moeten balanden…als de bioscoopuitbaters hun boycot-stunt niet herhalen.

*** Kick-Ass trailer ***

***Related Post***
22/04/2010: Kick-Ass review ****

5 Comments

 1. Mc.Stijn

  🙂
  Ik kijk hier wel naar uit. Ik vreesde een beetje voor een ‘Spy Kids’ achtige film, maar dit ziet er verdomd goed uit.

  Reply
 2. Stefano

  Wordt dit dan de eerste goeie film van Nic Cage , ik kan het amper geloven. trailer is best leuk.
  Maar kan iemand mij uitleggen wat Batman (…sort of) doet in een Marvel comic-adaptatie?

  Reply
 3. Donzige Fonzie

  Eerst en vooral is dit geen Marvel-comic. Het wordt uitgegeven door Icon, maar alle rechten blijven in handen van de makers (creator-owned).
  Het personage van Cage is zelf een comic liefhebber die zijn pak heeft geïnspireerd op Batman, vandaar.
  Ik zie echt uit naar deze film, eerste gelezen recensies zijn alleszinds goed.

  Reply
 4. Boris Karloff

  ziet er goe uit. Nu maar hopen dat de dialogen niet al te kinderachtig zijn.

  @Donzige Fonzie: Icon is dan weer een onderdeel van Marvel Comics.
  @Stefano: het is losjes geïnspireerd op, en verre van Batman. Dit is een superhero met wapens, terwijl Batman meer van een gadget man is.

  Reply
 5. johan

  Leuke strip! Romita Jr. is een van mijn favorite Spiderman tekenaars. Big Daddy ziet er in de strip toch wel een stuk beter uit! Het filmkostuum zuigt.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *