Prince of Persia: The Sands of Time trailer

In de trailer van Prince of Persia: The Sands of Time (2010) zitten zowel positieve als minder positieve zaken. Maar laten we misschien beginnen met het meest evidente, Jake Gyllenhaal ziet er geweldig uit als de incarnatie van de prins. Hij is de perfecte cast en ik zou geen andere acteur voor de geest kunnen halen die een betere uitstraling had kunnen brengen. Van ‘vertolking’ kan ik nog niet spreken gezien ik de film nog moet zien, maar de reputatie van de acteur kennende zal dit wel meevallen. Voor de rest steken een aantal indrukwekkende beelden in de trailer, maar … ik heb toch zwaar mijn twijfels of deze film de hoge verwachtingen zal inlossen. Het overtollig gebruik van cgi laat vermoeden dat we de The Mummy-toer opgaan, en dat belooft weinig goeds.

Korte inhoud: Perzië, de Middeleeuwen. Een kwade grootmachtvizier ziet zijn dood nader aankomen. De laatste tijd spelen zich geruchten rond over een goddelijke talisman, genaamd ‘The Sands of Time’, die in het bezit zou zijn van Dastan (Jake Gyllenhaal), de prins van Perzië. Met deze talisman zou men de mogelijkheid hebben om de beweging der tijden te kunnen aanpassen naar eigen wil. Dit komt goed uit voor de grootmachtvizier. Na een heftige oorlog lukt het de grootmachtvizier uiteindelijk de talisman te bemachtigen door prins Dastan op een dwaalspoor te zetten en er met de goddelijke talisman vandoor te gaan. Maar door onoplettendheid van de vizier, lukt het de prins om toch op het laatste moment mee te reizen naar het verleden. Daar aangekomen, lijkt het erop dat er iets behoorlijk is fout gegaan. De bevolking van het koninkrijk van Perzië is namelijk veranderd in demonen. De prins kent maar één manier om dit ongedaan te maken. De talisman bemachtigen en terugbrengen naar de locatie waarin het thuishoort. Dit allemaal lijkt onmogelijk, totdat hij hulp krijgt vanuit een onverwachte hoek…

De film werd vreemd genoeg geregisseerd door Mike Newell (Four Weddings and a Funeral, Harry Potter IV) en geproduceerd door blockbustergoeroe Jerry Bruckheimer (Bad Boys, Pirates of the Caribbean). Prince of Persia: The Sands of Time is gebaseerd op het gelijknamige computerspel. De prins, hoewel in de game naamloos, heeft in de film de naam Dasta gekregen. Samen met Tamina (Gemma Arterton), moet Dastan voorkomen dat een ellendige edelman Sheik Amar (Alfred Molina) de wereld zal vernietigen met de Sands of Time.

Of dit de eerste goede game-adaptatie zal worden valt nog te bezien. De keuze van bondgirl Gemma Arterton is niet bepaald de beste keuze als vrouwelijke hoofdrol. Haar Brits accent brengt je meteen uit de sfeer van het Midden-Oosten, en doet ook al weer denken aan dat vreselijke accent van Rachel Weisz in de Mummy films. De trailer is ook een samenraapsel van actie-sequenties, maar waar zit het verhaal?! Waar zit het conflict of de intrige? Wie zijn die personages, wat zijn hun motieven? Is er echt niets anders dan de eentonigheid van de strijd om de macht? Wie heeft nu interesse om 90 minuten lang te staren naar cgi en de smoel van Ben Kingsley die in de laatste jaren in iets teveel rotzooi heeft gespeeld. Al wat ik momenteel smaak is ‘droog zand’. Maar het zou natuurlijk kunnen dat de monteur van de trailer de film niet heeft begrepen en er een zootje van heeft gemaakt. Ik hoop het in ieder geval.

*** Prince of Persia: The Sands of Time trailer ***

***Related Posts***
24/04/2010: Gemme Arterton niet sexy genoeg voor Prince of Persia
03/08/2008: Prince of Persia uitgesteld tot 2010
22/05/2008: Jake Gyllenhaal is Prince of Persia
14/03/2006: Prince of Persia verfilmd

3 Comments

 1. Timbo

  Ik kon me inderdaad ook niet onttrekken aan het gevoel naar een Mummy remake te kijken. Alfred Molina als talisman moet wel leuk zijn (hij speelde toch ook in Chocolate met Johnny Depp?). Naar mijn idee vooral een leuke film voor mensen die ook verzot waren op het spel.

  Reply
 2. Rafre

  Twee jaar geleden wandelde ik door de set van Prince of Persia in Marokko. Die zag er echt veelbelovend uit. Heb er nog foto’s van. Zodoende keek ik uit naar de film. De trailer verbrod echter al heel veel. Ik vrees ook een ergste…

  Reply
 3. Harrie Hendriksen

  Zucht. Dan ga ik nog een keer naar de saaie trailertjes van de mummy kijken waarbij na deel I ik gauw op het niveau ver-edelde Librarian zit en ga dat vergelijken met deze overdonderende trailer.
  Waarschijnlijk moet ik dan tot de conclusie komen dat deze niet gamer zich nog steeds laat verleiden door mooie, opwindende en avontuurlijke cinema.
  Ik ben om, ik ga m zien !!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *