Wall Street: Money Never Sleeps trailer

Een beetje zoals op de beurs heeft de eerste Wall Street (1987) film van Oliver Stone een beetje zijn ups and downs. Met zijn schrikwekkend uitgangspunt “Greed is Good” had de film zelfs profetische trekjes in het licht van de recente financiële crisis, maar het was vooral de vertolking van Michael Douglas als de meedogenloze Gordon Gekko die alle aandacht naar zich toe trok. Een gehaaide beursgoeroe, hoog in zijn glazen toren, was op jacht naar het pensioen van de kleine werkman. Daarentegen stond Charlie Sheen die iets minder overtuigend was in de rol van de jonge ambitieuze knaap die de knepen van het vak zou leren van de grootmeester.

Maar nu is er dus de sequel, Wall Street: Money Never Sleeps (2010), wederom in beeld gezet door (de ooit nog controversiële) Oliver Stone. Michael Douglas lijkt niets van zijn pluimen verloren te hebben en zijn nieuwe pupil wordt deze keer vertolkt door Shia LaBeouf.

Korte inhoud: Na een gevangenisstraf van 14 jaar komt Gordon Gekko (Michael Douglas) vrij. Ondanks zijn pogingen om Wall Street te waarschuwen voor de nakende economische ondergang, gelooft niemand hem door zijn afgenomen status in de financiële wereld. Hij besluit daarom maar om zich te concentreren op z’n privé-leven. Hij wil de verwaterde relatie met z’n dochter Winnie (Carey Mulligan) verbeteren, maar door zijn lange afwezigheid en het feit dat Winnie hem de zelfmoord van haar broer Rudy verwijt, wil ze niks met hem te maken hebben. Ondertussen sterft de mentor van Jacob (Shia LaBeouf), een jonge beursmakelaar die de beleggingsfonds manager Bretton James (Josh Brolin) verdenkt van de moord op z’n mentor. Jacob, die ook de verloofde van Winnie Gekko is, wil wraak en rekent daarbij op de hulp van Gordon. Gordon besluit Jacob te helpen, in de hoop zo dichter bij z’n dochter te raken.

Opmerkelijk is dat er ook een rol is weggelegd voor Charlie Sheen als Bud Fox, naast Susan Sarandon als de moeder van Jacob en Frank Langella die waarschijnlijk de rol zal vertolken van de vermoorde mentor (maar dat laatste is pure speculatie). Wat betreft de rol van Charlie Sheen…ik heb het vermoeden dat het om een cameo-rol zal gaan, gezien de acteur ook al niet in de ietwat teleurstellende trailer verschijnt. Maar het had leuk geweest mocht GG zijn wraak willen nemen op Fox. Het had meteen de deur op een kier gezet voor een 3de deel en bijgevolg een Wall Street trilogie.

De film maakt na de toch wel overdreven zware straf van Gekko (hij was uiteindelijk nog geen schurk zoals Bernie Madoff maar wel iemand die het systeem gebruikte en deed wat veel anderen deden) een klein sprongetje van 7 jaar en zet ons in 2008, aan de bron van de wereldwijde financiële crisis. Dat de film dan ook wel zijn inspiratie heeft gevonden in deze recente beursverwikkelingen vind ik zelf een goede zaak. Het maakt de prent alleen maar relevanter, waar verwacht geen kritische uitwerking van het thema dan wel een typische Hollywood prent met stoere verklaringen en leuke one-liners. Maar voor mij is het pure nostalgie en ik kijk hier al naar uit. Los van de foute muziek in de teaser trailer vond ik dat ze alles net dat tikkeltje meer gravitas mochten geven. Hopelijk komt er binnenkort een tweede en veel betere trailer om ons toch wat meer gerust te stellen. De film komt bij ons uit op 21 april 2010.

*** Wall Street: Money Never Sleeps ***

***Related Post***
28/09/2010: Wall Street 2 review
30/04/2009: Wall Street 2 met Michael Douglas & Oliver Stone

5 Comments

 1. htc hd2

  Mooie plaat op de DVD, al hadden ze ook zo 100 jaar eerder geleefd kunnen hebben. De muziek bij de trailer snap ik ook niet echt. Wel heel grappig is wanneer Gecko zijn mobiele telefoon terugkrijgt bij het verlaten van de gevangenis, wat een apparaat!

  Reply
 2. Blackmoon

  Afgezien van de muziekkeuze geeft deze trailer toch wel genoeg sfeer om mijn interesse aan te wakkeren. Ook een mooie cast; Douglas, Brolin, Sarandon, Langella,…echt wel indrukwekkend. Toch hoop ik niet dat het een goedkope feelgood Shia LeBeouf zal worden. Oliver Stone was in ieder geval de laatste jaren niet zo geniaal als vroeger…

  Reply
 3. Miiki

  Sorry ma, ik vind dees dus geweldig! Heeft wel die 80’ties vibe met die elektronische muziek en het geheel voelt wel episch aan. ok ik overdrijf … het ziet er iets te overgestyleerd uit maar ik kijk hier wel naar uit!!

  Reply
 4. bram

  Hallo, mijn naam is Bram, ik ben gisteren voor het eerst op jullie website geweest in de hoop een nieuwe film blog te vinden, die mij nog meer kan vertellen dan het soms wat magere IMDB.

  Is allemaal ontzettend leuk, maar waar ik mij écht ontzettend aan stoor, is het continue veranderen van de plaatjes, met als voorbeeld de Iron Man 2 poster en de poster van Wall Street. Het neemt ontzettend weg van de tekst waar een redacteur zijn/haar best voor heeft gedaan. Zo erg zelfs, dat ik de tekst niet uitlees. Hopelijk vinden jullie dit belangrijke feedback, want het is een makkelijk punt om te verbeteren.
  Groetjes en een fijn weekend.

  Reply
 5. FilmBlog

  wij draaien…of in dit geval, leggen we het stil.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *