Guy Ritchie klaar voor Sherlock Holmes 2

Een tijdje geleden was er sprake dat Guy Ritchie de DC Comic Lobo zou gaan verfilmen, maar deze plannen worden (tijdelijk) opgeborgen en gaat alle aandacht naar de sequel op de toch wel succesvolle Sherlock Holmes (2009), die in de States zijn productiebudget van 90 miljoen dollar zomaar eventjes kon verdubbelen. Iets wat voor Ritchie geen alledaagse zaak is. De mensen van First Showing shares: schreven het volgende:

Joel Silver, who is serving as producer on both projects, says the studio is all about he and Ritchie working on a Sherlock Holmes sequel even if that means bailing on Lobo, but it’s not official yet. Silver elaborated:

I don’t think he’s going to do it now. I would guess a different director [will take on the project]. The studio wants us and Guy to focus on making another ‘Sherlock Holmes’. So I think we’re going to be doing that.

Nog nooit hadden we een Sherlock Holmes gezien als dit, en nochtans is deze vertolking dichter bij het bron-materiaal dan heel wat andere Sherlock-Holmes-films. Holmes is een ondeugende man, verzot op vrouwen die geregeld deelneemt aan vechtwedstrijden. En dat er nog ruimte is om het personage verder uit te werken lag voor de hand. Uiteraard is de magie van de vertolking wederom te danken aan het genie van Robert Downey Jr., die net als met Iron Man het personage heel aantrekkelijk weet te maken. De acteur is dus van cruciaal belang voor de sequel. Zonder hem heb je geen film. Maar dat betekent dat de agenda van de acteur grondig moet gewijzigd worden ten voordele van de Hollywoodfilm. Cowboys and Aliens (2011) van Jon Favreau (de regisseur van de Iron Man films) zal bijvoobeeld moeten uitkijken naar een andere acteur wat zijn eerste keuze heeft onverwacht grootse sequel plannen.

En waarom niet? Ik ben hier eigenlijk wel voor te vinden (ook al was ik benieuwd naar de Lobo-film). Maar de weg die deze Holmes-film heeft ingeslagen is gewoon zo adembenemend dat wij als toeschouwers gewoon snakken naar meer van dat. Een goeie mix van drama, avontuur, actie, humor en alles gesteund door knappe dialogen en een grauwe en contrastrijke fotografie van Philippe Rousselot. Het is een ware reboot van het personage met ontelbaar veel mogelijkheden voor verdere vervolgfilms.

Wat betreft Lobo, Ik begrijp de keuze van Guy Ritchie volledig. Lobo is minderwaardig aan Sherlock Holmes in het kwadraat. Maar misschien kan het project wel aan een andere regisseur overhandigd worden. Misschien Zack Snyder (Watchmen, 300) mocht hij nog een plaatsje kunnen vrijmaken in zijn druk schema en überhaupt interesse vertonen (ik betwijfel het, maar bon). Het personage zal voldoende uitgewerkt moeten worden, want de strip op zich is nogal plattekes. Lobo lijkt eerder een reactie op andere superhelden, dan daadwerkelijk een karakter met veel diepgang. Maar toch kan dit fun zijn om het personage in een live-action adaptatie te zien.

***Related Post***
04/09/2009: Guy Ritchie interesse in Lobo

8 Comments

 1. Maarten

  nog zo slecht niet hoor, misschien niet voor een stand-alone film maar misschien wel als een soort sidekick. Zolang ze Jason Statham niet casten voor de rol kan dit best wel inslaan.

  Reply
 2. Ping

  Tja ik heb nog niet eens het eerste deel van deze film gezien, ik loop duidelijk achter. Maar na het lezen van de positieve beoordeling hierboven denk ik niet daar aan te kunnen ontkomen. Lobo lijkt mij niet zo interessant al vond ik Watchmen (als die film er tenminste op lijkt) niet slecht.

  Reply
 3. Mathias

  Ik vond de humor redelijk flauw. Acteerspel was wel goed en de scène in de gevangenis is wel leuk, maar ik sta eigenlijk niet te sprongen voor een remake. Het verhaal was nogal matig en ik heb mijn twijfels over een mogelijk vervolg.
  Rachel Adams is wel een hete stoot die er best mag wezen!!

  Reply
 4. Stefaan

  Ik heb genoten van de film, hoewel je meteen in de actie wordt geduwd zonder al teveel expositie of karakter-uitwerking. De beelden van het oude Londen zien er afgelikt uit en Robert Downey JR. vertolkt de rol met brio. Laat die sequel maar komen!

  Reply
 5. Han Lemahieu

  Het is oprecht een mega-succes maar ik blijf toch wel vrezen dat het originele concept een beetje te veel opengetrokken werd. Maar het doet deugd om te lezen dat het personage Sherlock Holmes nog steeds de populariteit heeft die het verdient. Laten we hopen dat de komende generaties dat ook nog te zien krijgen.

  Reply
 6. westsaid

  Super goede film, dit is ‘voor mij’ een van de weinige films die het wint van de eerste deel. Downey acteert gewoon super en heeft een leuke rol neer gezet. als je het mij vraagt een aanrader, hier zaten zoveel scenes in die duidelijk 3D waardig waren en dan is ie het niet eens. Humor actie en mooie scenes

  Reply
 7. mike

  Dit was inderdaad een hele goede film, deze film heb ik al meerdere malen op dvd bekeken en het blijft een zeer goede film! Vind het persoonlijk 1 van de beste films, maar natuurlijk blijft dit persoonlijk.

  Reply
 8. michel telo

  Van deze film genoot ik echt ervan. Ik hoop dat er nog meer van zulke films voorkomen in de pathe!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *