Tim Burton verfilmt Doornroosje

In een periode waar de ene remake na de andere volgt, is het vreemd dat er bitter weinig remakes zijn van Disney-films. Maar dit zal veranderen met een live-action remake van de Disney-klassieker Sleeping Beauty/Doornroosje. Oorspronkelijk een verhaal van de hand van de Franse schrijver Charles Perrault, maar nadien bewerkt door de gebroeders Grimm. Maar er bestaan verschillende versies van het verhaal, de ene al meer seksueel getint dan de andere. De vraag blijft dus op welke versie de film gebaseerd zal zijn. De regisseur die in aanmerking komt voor de verfilming is niemand minder dan Tim Burton. De mensen van FirstShowing shares schrijven het volgende:

Harry at Ain’t It Cool News says he’s “heard” that Tim Burton may be taking on Sleeping Beauty next. But it won’t be a straight remake, apparently his semi-live-action version, like Alice in Wonderland (2010), will be told from the point of view of Maleficent, the self-proclaimed “Mistress of All Evil” who curses Princess Aurora to “prick her finger on the spindle of a spinning wheel and die” before the sun sets on her 16th birthday. In fact, it may even be called simply Maleficent.


001002

© Walt Disney Studios Home Entertainment

Korte inhoud: Als er in het koninkrijk eindelijk een prinsesje geboren is wordt er een groot feest gegeven. Vijftig feeën krijgen een uitnodiging, maar een oude fee, Maleficent, die allang doodgewaand werd, werd over het hoofd gezien. Wanneer de feeën hun doopgaven afspreken over de baby komt de oude fee als laatste: “Als het prinsesje zestien is zal ze zich prikken aan de spoel van een spinnewiel en sterven!” Eén jonge fee voorzag echter de woede van de oude fee en spreekt snel de bezwering uit dat de prinses honderd jaar zal slapen waarna een prins haar met een liefdeskus zal wekken.

Ik vind het een uitstekend idee om het verhaal te vertellen vanuit het standpunt van de boze fee. Het zet meteen de deur open voor heel wat interessante én nieuwe verhaalwendingen. Het drama lijkt bij deze ook niet al te zeemzoeterig te worden. Ik kijk hier meer naar uit dan naar Alice in Wonderland.

Waar ik niet op zit te wachten is een braaf sprookje. Ik hoop dat ze de juiste versie van het verhaal zullen vertalen naar het witte doek en misschien met een compleet andere format als Alice in Wonderland die er nogal lollig en kleurrijk uitziet. Misschien meer een prent die in dezelfde lijn ligt als The Lord of the Rings films met een zeker serieus en een beangstigende én tevens passionele ondertoon, net zoals dit ook zo staat te lezen in het werk van de gebroeders Grimm. De casting zal in ieder geval van cruciaal belang zijn. Misschien ook eens afstappen van de vaste waarden als Helena Bonham Carter en Johnny Depp.

***Related Post***
23/06/2009: Tim Burton verfilmt Alice in Wonderland

1 Comment

  1. Boris Karloff

    Het is wel Tim Burton en niet Guillermo del Toro of Peter Jackson, dus zo donker en duister zal het wel niet zijn. Toch ben ik wel benieuwd naar de film, hopelijk niet te lachwekkend met die draak en toestanden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *