Repo Men met Jude Law

Het gebeurt niet vaak dat we Jude Law in een harde actiefilm zien, maar hier is dan Repo Men (2010) van Miguel Sapochnik. Neen, deze film heeft niets te maken met Repo Man (1984) (enkelvoud) waarin Emilio Estevez auto’s steelt, maar het heeft wel iets met de term repossession te maken. Het wordt wel meteen duidelijk bij het bekijken van de trailer dat dit geen film is voor doetjes.

Korte inhoud: In de toekomst is het mogelijk om kunstmatige organen in te laten zetten. Maar dat heeft zo zijn prijskaartje. Wanneer de schuld niet vereffend kan worden, komen de Repo Men in actie. Remy (Jude Law), zelf lid van de Repo Men, heeft een nieuw kunstmatig hart maar kan de schuld daarvoor niet afbetalen. Hij slaat dan ook op de vlucht omdat er twee meedogenloze oorlogsveteranen op hem afgestuurd zijn.

Dit wordt dus een harde R-rated film met echo’s van The Island (2005) en al iets luidere echo’s van Repo! The Genetic Opera (2008). Deze science-fiction prent is gebaseerd op de roman van Eric Garcia die eveneens de Ridley Scott film Matchstick Men (2003) schreef. We mogen dus ook wel personages verwachten die geen inhoudsloze oorlogsmachines zijn. De vormgeving bij deze film is heel fascinerend. Niet alleen vormt de bar-code een terugkerend element, maar het logo zal ook wel achteraf te vinden zijn op heel wat t-shirts. De muziek in de film is van Marco Beltrami.

In de film zijn ook nog rollen weggelegd voor Forest Whitaker, Liev Schreiber, Carice Van Houten en Alice Braga. Ik kijk hier in ieder geval naar uit, maar deze explosieve cocktail komt pas in de zomer bij ons in de bioscoop.

*** Repo Men trailer ***

3 Comments

 1. Berten

  Een heftige trailer. Laat maar komen. Repo! The Genetic Opera nog niet gezien maar na het lezen van de korte inhoud lijkt het wel dat iemand heeft zitten plagiëren.

  Reply
 2. Chocolate lg

  Nee, niet echt mijn film, wel een actiefilm maar net wat te gestoord met al dat gesnij. Laat je alleen wel nadenken stel dat het ooit wel zo wordt, je lever via tellsell kopen. Jeetje hoop dat dat nog lang duurt.

  Reply
 3. Stefaan

  Je kan maar pas spreken van plagiaat als je daadwerkelijk Repo Men hebt gezien, maar het is niet omdat twee films hetzelfde onderwerp hebben dat we daarom met plagiaat te maken hebben.
  Wie vond er trouwens Repo! The Genetic Opera een geslaagde film? Kvond het nogal b-film achtig…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *