Knight and Day met Tom Cruise en Cameron Diaz

Het lijkt fel op een soort True-Lies-meets-Mr-and-Mrs-Smith met heel veel ove the top actiesequenties en overladen met humor. En als Tom Cruise en Cameron Diaz van de partij zijn, met James Mangold (Copland, 3:10 to Yuma) achter de camera, dan weet je dat dit een zuivere Hollywood zal worden met genoeg ontspanning voor het gehele gezin.

Korte inhoud: Knight & Day gaat over een eenzame vrouw (Diaz) wiens ogenschijnlijk onschuldige blind date haar leven op kop zet wanneer een superspion (Cruise) haar meeneemt op een gewelddadige wereldreis om een batterij te beschermen die de sleutel bevat tot een oneindige krachtbron.

Als ik mocht kiezen tussen een Mel Gibson en een Tom Cruise, dan kies ik resoluut voor de Mel. Toch kan ik het acteerwerk van Cruise zeer waarderen. Hij is één van die weinige Hollywood-acteurs die een actiefilm een zekere gravitas kan geven. En in dergelijke rollen is hij er uiteraard voor geknipt. Voor de eerste keer dat deze twee filmiconen samenkomen ‘in een actieprent’ lijkt de chemie tussen die twee goed te werken. Het zal in ieder geval een hit worden en voor Cruise is dit toch wel belangrijk nadat de acteur zijn publiek leek te verliezen. Ook voor Cameron Diaz is het zes jaar geleden dat ze nog eens opdook in een actieprent. Laten we gewoon hopen dat haar rol niet hoofdzakelijk zal bestaan uit luid schreeuwen en snel weglopen. De trailer is in dat opzicht anders niet echt hoopgevend.

In de film zien we ook nog de Lost-actrice Maggie Grace, Peter Sarsgaard en Paul Dano. Op de casting kan je in ieder geval niets op aanmerken. De film zal in de zomer van 2010 bij ons in de bioscopen draaien. Geniet in ieder geval van die gekke trailer: “I’m going to kill myself, then I’m going to kill her” 🙂

 


*** Knight and Day trailer ***

***Related Post***
05/08/10: Knight and Day wordt Night and Day

5 Comments

 1. Berten

  ziet er wel leuk uit, enkel kan ik die twee acteurs eigenlijk niet luchten. Cameron Diaz heeft in het verleden in iets teveel rommel gespeeld en van een Tom Cruise film kan ik zowiezo al niet genieten. Vraag me niet waarom.

  Reply
 2. Jeroen

  Hadden ze die film niet beter Mission: Improbable 4 genoemd. Cruise die van de ene wagen op de andere vliegt is wel leuk gefilmd.

  Reply
 3. johan

  Ik ben ook geen fan van Cruise of Diaz. Desondanks is het een geslaagde trailer. Deze film drijft een beetje de spot met zichzelf. De MI films vond ik vooral slecht omdat deze zichzelf zo ontzettend serieus nemen.

  Reply
 4. Jimmy

  Leuk filmpje.
  Ik wil wel even opmerken dat Cruize en Diaz wel al samengespeeld hebben in Vanilla Sky, dus het is niet de eerste keer dat deze iconen samenkomen

  Reply
 5. De Ultieme FilmBlog

  compleet over het hoofd gezien.
  Bij deze gewijzigd in de blogpost 😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *