“24” season 8 teaser trailer

Het 7de seizoen van “24” heeft niet meteen alle verwachtingen kunnen inlossen. Op het 6de seizoen zat er al wat slijt op. Het verhaal was half geplagieerd uit de vorige seizoenen, en sloeg eigenlijk nergens op: ‘Jack Bauer werd beschuldigd van de moord op de ex-president …een half afleidingsmanoeuvre voor een terroristische aanslag in supervisie van president Logan’. Het 7de seizoen probeerde de zaak te reden met een oppervlakkige make-over door CTU te vervangen met FBI, maar uiteindelijk was alles bij het oude gebleven: ‘Jack wordt gevraagd om de FBI bij te staan bij een nieuwe terroristische aanslag waarbij – en nu komt het – zijn ex-collega Tony Almeida uit het dodenrijk is opgestaan en aan het roer zat van het nieuwe terroristische bewind.’

Maar het probleem van het vorige seizoen was niet zozeer te maken met het krankzinnige plot, maar wel de flauwe scènes en de fletse karakters. Dag 7 was een saaie bedoening met bitter weinig hoogtepunten, ongeloofwaardige plotwendingen en voornamelijk veel herhalingen uit de vorige seizoenen. En de oorzaak is gekend, er is geen goede aflossing van het schrijvers-duo Robert Cochran en Joel Surnow. Een gefrustreerde fan wees er me echter op dat Howard Gordon nu aan het roer zit op de 24 redactie. Maar Gordon zit daar nu al sinds het eerste seizoen en heeft als executive producer al geruime tijd zijn stempel gezet op de serie alsook op het bataljon van scenaristen die voor de serie werken. Ik heb er dus weinig hoop op dat we met het nieuwe seizoen een compleet andere toer zullen opgaan en de voorspelbare formule een beetje zullen doorbreken. De opnames zijn begonnen op 24 mei 2009 en de eerste aflevering komt in januari 2010 op de televisie in de States.

Over het 8ste seizoen is nog maar weinig bekend, maar volgens veel bronnen zouden we iets verder in de tijd zijn en zou de kleindochter van Bauer ook iets meer in de picture komen. Cherry Jones (de presidentsvrouw), Mary Lynn Rajskub (Chloe O’Brian) en Annie Wersching (de FBI-agente) keren terug. Ook de zichtbaar verdikte Elisha Cuthbert zal kort even door het beeld passeren als special guest star en Bob Gunton zal de rol van Secretary of State op zich nemen. Katee Sackhoff (Battlestar Galactica), Anil Kapoor (Slumdog Millionaire) en Freddie Prinze Jr. zijn de meest opvallende nieuwe gezichten. Op dit ogenblik is nog niet duidelijk of Almeida terug zal keren, wel dat het verhaal zich zal afspelen tussen New York en de United Nations. De tagline luidt: “He only has to stay alive for one more day.” Vraag is of dit ook van toepassing is voor de franchise…

*** 24 seizoen 8 trailer ***

9 Comments

 1. Jabba

  Nu ga ik niet met je akkoord.
  Ik vond seizoen 7 best goed (veel beter dan 5 en 6).
  Er waren toch enkele serieuze wendingen.

  Reply
 2. yves

  ge kunt nooit een terreur of chemische aanval vereidelen in 1 dag. deze serie nooit gevolgd ook omdat sutherland wel beter kan dan dit.

  Reply
 3. Jabba

  @yvesvalkeniers

  Als je elke film of serie moet gaan bekijken met een instelling van “dit kan allemaal niet” dan kan je veel laten vallen… .

  Reply
 4. Murray

  24 heeft mij verloren op het moment dat Tony Almeida een quadruple-agent werd.

  Reply
 5. benny

  Net geëindigd met seizoen 7 en er weer volop van genoten. Tot nu blijft seizoen 5 het beste, maar nummer 7 was ook best goed. Er zit nog lang geen slijt op. Zo mogen ze nog wel even doordoen. Jack Bauer rules!

  Reply
 6. lr barends

  24 is de beste serie ooit ik hoop dat ze nog 24 jaar door gaan we hebben genoten van elke minuut ,dan ook alle delen al drie keer gezien de mensen moeten niet zo zeuren TOP ga zo door

  Reply
 7. Ale

  Wil even mededelen dat ik alle 7 seizoenen redelijk kort na elkaar heb gekeken en dat ik ze echt kneiter vet vind. Geef toe dat er af en toe herhalingen in komen maar dat maakt het zeker niet minder. Vind het zelf de vetste serie ooit! Naar Yves: als je zo alles naar geloofwaardigheid oordeelt om het te kijken of niet zal je niet erg veel films/series in je leven kunnen zien.

  Reply
 8. ricky

  vind da de 7 seizoenen mij hebben bekoord ben gewoon zot van deze serie en hoop da ze nog niet stoppen na het 8 ste seizoen zoals ze gezegd hebben

  Reply
 9. Stefaan

  Je merkt dat er toch heel wat slijt op de serie begint te komen, ook al merk je dat er steeds meer geld in de serie wordt gepompt. Bauer is brutaler dan ooit, de actie-sequenties zijn leuker, en de acteurs zijn beter. Enige minpuntje, het verhaal grijpt teveel terug naar de oude formules:
  – CTU wordt weer overgenomen door mensen met slechte bedoelingen
  – we hebben wederom te maken met een mol binnen CTU
  – President Lohan zal weer zijn slechte inlvloed hebben op het gebeuren.
  – geen moslim terroristen maar wel Russische terroristen
  – Love-interest van Bauer komt in gevaar
  – …

  Dit seizoen was wel beter dan het vorige.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.