Depp krijgt “slechts” 35 miljoen voor On Stranger Tides

Dat Johnny Depp een slordige 35 miljoen dollar zal krijgen voor zijn vertolking in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011), de 4de Pirates film, is uiteraard schandalig veel, maar het had zelf een jaar geleden nog hoger geweest (geschat op 56 miljoen dollar). Maar uiteindelijk liever een acteur als Depp dan een derderangs-acteur als Chris Tucker die 25 miljoen vroeg voor Rush Hour 3. Die 35 miljoen is overigens niets meer dan een startpremie. Indien de film een hit wordt, wat heel waarschijnlijk is, krijgt Depp ook een deel van de opbrengsten. Daarmee wordt hij Hollywoods best betaalde acteur en geeft hij Tom Cruise, Mel Gibson en Tom Hanks het nakijken.

Het toch wel hoge bedrag is een beetje logisch gezien Depp voor Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006) al 17 miljoen dollar kreeg en voorAt World’s End trouwens de duurste film is ooit met een productiebudget van een slordige 300 miljoen dollar. Het zou me verwonderen mocht hij op deze film al geen 25 miljoen dollar hebben gekregen. De Disneybazen kwamen waarschijnlijk met de enorme som op de proppen nadat de andere sterren uit de vorige drie films, Keira Knightley en Orlando Bloom, weigerden nog eens in hun piratenpak te kruipen.

Geoffrey Rush speelt opnieuw kapitein Barbossa en Penelope Cruz zal vermoedelijk de vrouwelijke hoofdrol spelen. De regisseur van dienst is niet langer Gore Verbinski, maar wel Rob Marshall die we nog kennen van het oersaaie Memoirs of Geisha (2005) en het oerdomme Chicago (2002)…dat belooft.

Big, Bigger, Biggest, wordt deze film dan Most Biggest? Wel, volgens Disney zal dit niet het geval zijn. Waarschijnlijk met de economische crisis in het achterhoofd hebben ze gekozen om resoluut te kiezen voor verhaal en karakters in plaats van groots opgezette actie-sequenties. Ze hebben met de vorige film een plafond bereikt en willen nu met deze film terugkeren naar de roots van de franchise, en daarom ook waarschijnlijk de vermindering in gage voor Depp van 56 naar 35 miljoen dollar. Een terugkeer naar de roots is in ieder geval iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Ik had liever een andere regisseur gezien aan het roer maar we zullen zien.

***Related Post***
07/10/2008: Depp zou 56 miljoen krijgen voor nieuwe Pirates-film

2 Comments

  1. berten

    In principe betekent dit minder Jack Sparrow én meer Will Turner en Elizabeth Swann, maar dat is dus blijkbaar niet meer nodig. Het derde deel was een regelrechte ramp dus sta ik niet meteen te springen voor een vierde film.

    Reply
  2. Hd2

    Wat klinkt dat toch grappig “back to the roots” met hier en daar bedragen als 35 miljoen als salaris. Hoe dan ook, misschien had een andere regisseur geen kwaad gekund maar penelope cruz in de hoofdrol kan ik alleen maar toejuichen!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *