Legion laat demonische engelen op ons los

De comicbook fans kunnen weer uitkijken naar een nieuwe verfilming van een geweldig album over strijdende engelen. Volgend jaar komt Legion (2010) van Scott Stewart naar ons toe, en de eerste beelden laten een duistere en demonische indruk achter. Voor diegene die niet vertrouwd zijn met de comic zal binnenkort ook een prequel-miniserie worden uitgebracht, als voorbereiding op dit apocalyptisch epos.

Korte inhoud: Een groep mensen stopt ergens in het zuiden, om wat te eten in een truckersrestaurant. Ze komen er echter al snel achter dat ze hier geen tijd hebben om gewoon wat te eten, maar dat ze moeten vechten voor hun leven en zichzelf moeten verdedigen tegen engelen, gestuurd door God om de mensheid uit te roeien. Wat de groep niet weet, is dat deze bijbelse Apocalyps er voor zorgt dat zij misschien wel eens de laatste hoop van de mensheid kunnen zijn, omdat één van de serveersters zwanger is, van de Messias…

En de film maakt niet alleen indruk met zijn intrigerende plot, maar tevens ook met zijn cast. Zo zien we ondermeer Dennis Quaid, Kate Walsh, Paul Bettany, Lucas Black, Doug Jones en Tyrese Gibson opduiken. Dat Paul Bettany iets heeft met het Christendom mag in ieder geval duidelijk zijn. Eerder was hij nog te zien aan zelfkastijdende broeder in The Da Vinci Code, binnenkort is hij te zien in die andere film van Scott Stewart, genaamd Priest (2010). Wie is trouwens Scott Stewart? Wel, iemand die komt van de visuele effecten afdeling en met Legion zijn debuut zal maken. Gezien zijn achtergrond vrees ik wederom voor een overgewicht aan visueel verbluffende scènes die een inhoudelijke voor een groot stuk zullen overschaduwen. Wij moeten in ieder geval nog wachten tot 19 mei 2010 alvorens deze prent in de bioscoop is.

Hieronder vinden jullie de Red Band trailer. Nu niet liegen over jullie leeftijd, want God ziet alles!

*** Legion trailer ***

7 Comments

 1. John

  trailer ziet er lekker vet uit, misschien wa over the top, maar ik lust dit wel. Bettany ziet er trouwens bangelijk uit.

  Reply
 2. CosaNostra

  Ziet er inderdaad intens uit! Lijkt wel een reboot van Constantine. De trailer mocht wel iets beter gemonteerd zijn en mocht wat mij betreft ook iets minder spoilen.

  Reply
 3. Showan

  bijbelse horrorfilms zijn zo niet mijn ding, maar dit kan wel eens leuker worden dan Dogma. De scène met het oude vrouwtje is hilarisch!!

  Reply
 4. kons

  Hopelijk zal dit het beeld van engelen met metalen borstharnas uit Dogma, compleet uit mijn geheugen wissen. Doet me trouwens een beetje denken aan Demon Knight.

  Het plot is in ieder geval veelbelovend maar ik denk dat de makers iets te weinig geld hadden om de comic alle eer aan te doen. De effecten in de trailer zien er niet altijd even overtuigend uit.

  Reply
 5. govert

  nou de film hoeven we niet meer te zien als alle trailers zo waren zou me dat een hoop tijd schelen

  Reply
 6. Josh

  … bedankt aan de monteur voor de spoiler 🙁

  Reply
 7. andyc

  spoiler alert!!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.