Zombieland is Shaun of the Dead niet

Naar het voorbeeld van Shaun of the Dead (2004) mogen we ons binnenkort verwachten aan een Amerikaanse versie van de zombie-komedie, Zombieland (2009) met Woody Harrelson. De film wordt geregisseerd door een nobele onbekende, Ruben Fleischer, en geschreven door de tv-serie schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick. Ook acteur Bill Murray duikt in de film op onder zijn eigen naam. Ik ben benieuwd.

Korte inhoud: Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eisenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier heben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

De film zal stukken beter zijn dan Zombie Strippers (2008) maar ik zou toch de verwachtingen niet al te hoog willen leggen. De film wordt niet geschreven door comedy-talenten zoals Edgar Wright en Simon Pegg, en duurt de gehele film maar een 87 minuten – wat meestal wijst op een gebrek aan sterke scènes. Toch opende de film met een box-office recette van een kleine 25 miljoen dollar wat meteen een schot in de roos was en tevens het beste weeekend box-office resultaat uit de carrière van Woody Harrelson. De mediacampagne van de prent, met zijn tientallen clipjes en affiches, was dan ook ongezien. De film is vanaf 2 december 2009 bij ons in de zalen.

*** Zombieland trailer ***

3 Comments

 1. Mechior

  Al gezien! De eerste 10 minutenkonden er nog door maar helaas, zakte het daarna in als een pudding. Dit is niets vergeleken met Shaun of the Dead waar de grappen ook wel grappig waren. Hier kan je met moeite lachen.
  En dan het einde is dramatisch slecht!! Woody deed nog zijn best om de humor er in te houden, maar dat verzoop in de voorspelbaarheid en de onnozelheid. Kortom , het was enorm teleurstellend.

  Reply
 2. Mich

  Op imdb 8/10 score gehaald.
  Teleurstellend? Ik vond hem meer dan deftig. Ik vond hem zelfs heel goed.
  Zo’n zombiefilm is zeer zeldzaam. We mogen dus blij zijn als er zo één uitkomt.

  Reply
 3. Grushkov

  Dit heb je bij Zombieland. Als eerste reactie heb je zoiets van, wat is me dit nu? Met wat moet ik dit gaan vergelijken? Shaun of the Dead komt er hier niet aan te pas. Toen ik de trailer had gezien, moest ik deze achter de kiezen krijgen. Een mix van schunnigheid, humor en verdomd goeie regels. Als je dit lust kan ik mss ook Dead Snow aanbevelen. Klasse gewoon.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *