Adrien Brody tekent voor Predator remake

Een paar maand geleden had ik al een ballonnetje opgeladen over de Predators (2010) film. Ondertussen werd bekend dat noch Robert Rodriguez de film zou regisseren, noch Sylvester Stallone in de film zou meespelen. Wel oscarwinnaar Adrien Brody zal de hoofdrol spelen, in wat een remake zal worden en dus geen threequel zoals eerder werd gedacht.

Korte inhoud: Commandos worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commandos zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Brody, die een Oscar kreeg voor de vertolking van een gevoelige muzikant in het holocaustdrama ‘The Pianist’ van de geplaagde Roman Polanski, zal een heldhaftige huurling spelen die buitenaardse jagers achterna zit. De prent, die volgend jaar zal uitgebracht worden, zal geregisseerd worden door de nog vrij onbekende Nimrod Attal (Vacancy), maar zal wel geproduceerd worden door Robert Rodriguez. De casting van de graatmagere Brody in de hoofdrol was toch even schrikken. In de originele film waren de helden immers spierbundels zoals Schwarzenegger, of de zwarte bokser uit de Rocky-films Carl Weathers, of nog de kolossen Bill Duke, Jesse Ventura of Sonny Landham.

Het heeft er dus alle schijn van dat de makers het over een totaal andere boeg willen gooien en niet mikken op een opgeblazen-testosteron-casting uit de WWF catalogus, maar eerder opteren om talent te casten. Ik kan het alleen maar toejuichen. Kijk maar naar de Alien-franchise waar het hoofdkarakter een vrouw is met een enorme strijdlust en vooral ook veel brains.

Ik ben wel niet zeker of Brody – die Fox smeekte voor de rol en meteen ook zijn deelname verzekerde voor mogelijke sequels – daadwerkelijk de hoofdrol in de film zal vertolken. Het zou me in ieder geval een beetje verbazen verbazen. Een Predator film zonder een “menselijke predator” (cf. Schwarzie) is misschien ietwat teleurstellend. Ook Danny Trejo, Walton Goggins, Mahershalalhashbaz Ali, Topher Grace, Alice Braga en Oleg Taktarov zijn van de partij, maar dit zijn niet meteen acteurs die een film kunnen trekken. Mocht het aan mij liggen zou ik Jeremy Renner (The Hurt Locker) casten als hoofdacteur, die ZIET er uit als militair, die is stevig gebouwd en zou best wel een rondje kunnen vechten met een Predator. Jeremy is daarnaast ook een nieuw gezicht en een talentvol acteur.

***Related Posts***
22/03/2010: Predators trailer
29/04/2009: Predator voor Rodriguez
07/07/2008: Top 10 Beste Monster
29/09/2006: Sylvester Stallone in Predator 3 ?

3 Comments

 1. Asci

  Niet alleen Adrien Brody maar ook de andere acteurs die gecast werden, zijn niet echt spierbundels. Je moet toch op z’n minst een beetje credibel zijn als commando. Brody zou goed passen als Britse officier uit de 2de wereldoorlog, maar als commando snap ik het toch niet.

  Reply
 2. Mechior

  Brody mag dan wel een oscar hebben gewonnen, hij speelt in heel wat rotzooi. Ik hoop niet dat ze van Predator een sociaal drama zullen maken…

  Reply
 3. Chelsea

  Wees blij dat ze een acteur hebben die een acteur is. Liever een oscar-cast dan een jonge onervaren Beverly Hills cast, zoals bij de rest van die remakes (friday the 13th, elm street, texas chainsaw massacre). Brody kan gerust wat spieren ontwikkelen. Kijk maar naar Christian Bale die op één jaar tijd van ’the machinist’ naar ‘batman’ ging. Ik denk dat deze film wel goed zit met Rodriguez als producer. Kijk hier al naar uit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *