Kill Bill 3 voor Uma Thurman en Tarantino?

Eén van de weinige interessante regisseurs op deze planeet blijft Quentin Tarantino. Niet al zijn films zijn voltreffers, maar vervelend zijn ze nooit. Enkel een idioot zal het genie van deze man ontkennen. Zijn laatste prent Inglourious Basterds (2009), waarvan jullie nog van mij een review te goed hebben, is nog maar eens een bewijs van zijn onuitputtelijk talent als filmmaker.

Eén van de meer leukere en grafische prenten uit zijn oeuvre is toch wel Kill Bill (2003), met Uma Thurman als zwaardvechtende bruid. En nu blijkt dat er misschien een Kill Bill 3 in aantocht is. Guardian schreef het volgende:

“The Bride will fight again”, Tarantino said on Parla con Me to loud cheers from the studio audience. Tarantino first unleashed a yellow-tracksuited, sword-wielding Uma Thurman as the assassin out to dispatch her former boss in Kill Bill: Vol 1 in 2003, followed by Vol 2 in 2004. The films, which have grossed more than $330m (£208m) worldwide, also revived the career of the late David Carradine.

“I think me and Uma needed a 10-year break”, he explained. “I love the character and I think she deserved 10 years of peace. She deserved 10 years with her child, Bibi. But after 10 years something will happen that makes her fight again.”

Het eerste deel was geweldig, maar sequel vond ik dan weer een beetje van een teleurstelling. De verwachtingen lagen dan ook torenhoog en eigenlijk had dit nooit een film op zich moeten zijn, gezien de filmmakers tijdens de productie van de film hebben besloten om de prent in twee delen te snijden. En dat voel je wel. Dus in plaats van Kill Bill 3 zou dit eigenlijk Kill Bill 2 moeten heten. Of misschien gewoon Kill Joe, want ja (niet met de bedoeling om te spoilen, maar als je nog nooit de tijd heb gevonden om de twee delen te zien, zal je er dan ook nooit meer in slagen) Bill krijgt op het einde van de rit zijn verdiende loon na een iets te lang uitgerokken gevecht.

Komt daar nog bij dat David Carradine, die de rol van Bill vertolkte, dit jaar op een weinig flatterende manier levenloos werd aangetroffen in zijn hotelkamerkast met een touw rond de hals en geslachtsdeel. Maar diverse medische rapporten van forensische experten, alsook de onthullingen van twee ex-vrouwen van de Kung-Fu acteur lieten er geen twijfel over bestaan dat de dood van Carradine geen zelfmoord was maar wel het gevolg van een uit de hand gelopen bondage-masturbatie-seksspelletje. Hij zal dan ook niet meer verschijnen in een mogelijk vervolg.

3 Comments

 1. kons

  Ik vond het tweede deel nog meevallen. Waar het in Kill Bill: Vol 1 misschien een beetje ontbrak aan dialogen, wordt dat hier ruimschoots goed gemaakt. Er is wat minder actie, maar de actie die erin zit is dan wel weer behoorlijk spectaculair. Het moment dat The Bride levend begraven wordt en het gevecht met Elle Driver zijn twee erg leuke en sterke sequenties. De acteerprestaties zijn wederom erg goed, al zakt de film op sommige momenten wat in en is het hier en daar net wat langdradiger dan het eerste deel, vooral naar het einde van de film. Kijk in ieder geval wel uit naar een mogelijk vervolg.

  Reply
 2. kathleen

  De eindscene met Bill in volume 2 is wel fantastisch. Maar verder was hij niet zo spetterend als deel 1. De actiescenes zijn weliswaar minder over de top dan in deel 1 maar de stukken er tussen in zijn erg langdradig met dialogen waar vaak maar geen eind aan komt.

  Reply
 3. peter

  killbill 3 het finale dan houd Quentin Tarantino niet aan ze woord
  hij wilde er 5 film van maken
  deze films zijn toch behoorlijk flauw en geen spanning
  nee voor mij mag deze film niet uitkomen laat maar weg blijven

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *