David Cronenberg herwerkt The Fly

Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een remake van de horrorfilm The Fly (1986) met Geena Davis en Jeff Goldblum, maar het is wel de eerste keer dat ik hoor dat David Cronenberg het zou overwegen zijn eigen film in een nieuw kleedje te stoppen. Het zijn de jongens van Cinematical die het volgende nieuws de wereld insturen.

Although he said he’d never return to the world of The Fly, The Hollywood Reporter’s Risky Biz Blog reports that David Cronenberg is going to develop a reboot with Fox, direct it and probably write it as well. Yes, dear readers, Cronenberg is returning to The Fly.

Korte inhoud: Seth Brundle, een briljante maar excentrieke wetenschapper, geeft de journaliste Veronica Quaife de primeur voor zijn laatste uitvinden: een teleporter, waarmee materie verplaatst kan worden van de ene naar de andere plaats. Als hij zichzelf teleporteert vliegt er echter net een vlieg zijn capsule binnen. Hierna is Brundle niet langer dezelfde, en krijgt hij steeds meer eigenschappen van de vlieg.

Mijn eerste reactie was ere en van onbegrip. Waarom zou een talentvolle regisseur als Cronenberg, die ons onlangs nog Eastern Promises (2007) en A History of Violence (2005) maakte, zich bezig houden met een remake. En dan nog wel een remake van zijn eigen film die uiteindelijk nog altijd even gruwelijk is vandaag als pakweg 23 jaar geleden bij zijn release. Of moet je deze stap beschouwen als een commercieel intermezzo om genoeg geld aan de kant te kunnen leggen voor thrillers die bestemd zijn voor een select publiek van filmgeeks? Ik heb er het raden naar. Ik weet enkel dat regisseurs gaandeweg hun ziel kunnen verliezen wanneer ze teveel commerciële troep maken. Ik denk dan aan namen als Luc Besson, Wayne Wang, Steven Spielberg, Mathieu Kassovitz, Joel Schumacher, Bryan Singer, Terry Gilliam en ik zou zo nog een tijdje kunnen verder gaan.


the_fly_1986_pic01.jpgthe_fly_1986_pic02.jpgthe_fly_1986_pic03.jpg

© Twentieth Century Fox Home Entertainment

Maar hoe je het ook draait of keert, The Fly is eigendom van Fox en zij waren al langer van plan om de film te laten hermaken “voor een jonger publiek”. En in plaats van een 12-in-een-dozijn-videoclip-regisseur op het project te zetten is het misschien niet oninteressant om dezelfde regisseur aan het werk te zien. Ook deze formule is niet nieuw (cf. Ju-On/The Grudge, Funny Games) en het resultaat had nooit echt een toegevoegde waarde (integendeel), maar je mag Cronenberg niet onderschatten. Hij is niet de eerste beste regisseur. Ik ben dus uiteindelijk wel benieuwd wat hij met het materiaal zal aanvangen. En laten we het origineel niet vergeten, The Fly (1958) van Kurt Neumann met Vincent Price in de hoofdrol. Dit wordt dus een remake is van een remake. Wat op zich ook al geen nieuwigheid meer is want onlangs kwam The Last House on the Left (2009).

Zijn jullie te vinden voor een remake van The Fly? Laat het weten in de reacties.

***Related Posts***
07/07/2008: Top 10 Best Monster
11/10/2005: Top 10 Beste Horror

 


*** The Fly trailer ***

3 Comments

 1. {ufo aka}Shifty

  De originele van Cronenberg is nog altijd zeer de moeite.
  Hopelijk wordt m niet opgesmukt met fake aandoende cgi’s…

  Reply
 2. Depechia

  Waarom niet gewoon een George Lucasje op toepassen en de visuele effecten wat updaten, maar de film is nog steeds buitengewoon schrikwekkend.

  Reply
 3. CosaNostra

  Cronenberg zou beter The Brood of Shivers hermaken. The Fly blijft één van de betere horrorfilms die geen remake nodig heeft.

  Aan de andere kant, Evil Dead 2 was eigenlijk ook een remake door dezelfde regisseur, en dat was uiteindelijk nog een leuke heruitvinding.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *