Inception van Christopher Nolan

De nieuwe film van Christopher Nolan is niet Batman 3, maar wel een science-fiction thriller met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Inception (2010) vertelt het verhaal van een directeur van een groot bedrijf die in contact komt met een afpersingschandaal. Maar zoals we Nolan ondertussen kennen zal dit de aanzet zijn voor het vertellen van een wel heel aangrijpend verhaal.


Korte inhoud: Cobb (Leonardo DiCaprio) is een wetenschapper die een onverwachte doorbraak maakt in zijn werk en een potentiële aansluiting vindt tussen de geest en het heelal die alles kan veranderen wat wij over onszelf weten. Cobb en zijn team vinden een manier waarin de mens zich – via een injectie – kan verplaatsen in de gedachten- en dromen van andere mensen. Het team wordt op een zaak gezet om een misdaad op te lossen en informatie vanuit andere gedachten te winnen. Er is echter al snel een persoon die Cobb probeert de chanteren. Vanaf dat moment beginnen dingen goed mis te gaan…

Nolan is een vaste waarde in Hollywood en je zou denken dat de cineast ook de beste scenario’s in zijn schoot krijgt geworpen, maar Nolan maakt de films die hij wil maken. Deze film is dan ook een project die hij zelf heeft geschreven voor het witte doek én ook zelf produceert met zijn productiehuis Syncopy voor Warner Bros. Het kostenplaatje bedraagt maar liefst 200 miljoen dollar en dat moet één van de weinige big-budget films zijn die alles geheim kunnen houden voor het publiek, iets waar zelfs Stanley Kubrick heel veel moeite mee had. In de cast duiken naast Leo ook een aantal bekende koppen op, zoals de Franse actrice Marion Cotillard, de Japanse Last Samurai acteur Ken Watanabe, Juno actrice Ellen Page, maar ook Cillian Murphy, Tom Berenger en Michael Caine.

Bij het bekijken van de teaser-trailer weet je meteen dat dit een bijzondere film zal worden. Het filmpje is bijzonder karig met informatie, en dat maakt net ook zijn kracht. De tag van de film luidt: “Your mind is the scene of the crime” en met het beeld van een gevecht in een gang die alle gravitatiewetten overtreedt weet je al genoeg. Het is trouwens een verademing om nog eens een trailer te zien die niet het gehele plot uit de doeken doet. Maar loop nog niet te snel van stapel want de film komt pas bij ons uit op 18 augustus 2010.

***Related Post***
22/09/2009: Hallucinerende Inception banners

*** Inception trailer#3 ***

3 Comments

 1. Fabian

  Heeft wel iets weg van The Matrix maar dan met minder latex en zonnebrillen. Ziet er zelfs een beetje creepy uit. Is dit op HD of Red gedraaid? Dat ene beeld van DiCaprio op het dak uit de trailer leek precies een videobeeld te zijn…

  Reply
 2. callmemich

  de release date, damn
  Zieter straf uit, kan niet wachten.

  Reply
 3. Asci

  geslaagde teaser. Ik zou moest ik hen zijn ook niet meer verklappen van het plot, anders kan dit toch wel uw interesse behoorlijk afkoelen. Zo ondervond ik dat toch bij de trailer van Shutter Island, ook al met Leonardo DiCaprio.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *