Kong: King of Skull Island in de maak

Ik ben geen grote fan van de King Kong (2005) versie van Peter Jackson. Het was allemaal iets te afgelikt en de karakters konden me nauwelijks boeien, laat staan dat ik werd aangetrokken door het verhaal. De film leek trouwens langer te duren dan de extended version van The Lord of the Rings trilogie.

Geef mij maar de originele versie uit de jaren 30 of die ietwat lichtere King Kong (1976) versie van Dino De Laurentiis. Maar er zit alweer een nieuwe King Kong film aan te komen. Variety schreef het volgende:

De producenten van Spirit Pictures hebben de rechten verkregen van het boek Kong: King of Skull Island (2010), dat is geschreven door Joe DeVito en Brad Strickland. Het boek werd gelijktijdig met de productie van Peter Jackson’s King Kong gepubliceerd.

Het verhaal draait om de ontstaansgeschiedenis van Skull Island en hoe de grote gorilla uiteindelijk de koning van het eiland werd. De prequel van King Kong zal volzitten met gorilla’s en dinosaurussen die in de eerdere films nauwelijks in beeld kwamen.


karl_lindberg_kong_skull_sland.jpg
Concept Artist Karl Lindberg © Industrial Light and Magic

De makers zijn van plan een soort motion-capture film af te leveren in de stijl van Beowulf (2007) en The Polar Express (2005). Hopelijk wordt het stukken beter dan deze twee voorbeelden. Indien alles realistisch genoeg blijft, een beetje in de stijl van The Curious Case of Benjamin Button (2008) met zijn contour-camera techniek, denk ik wel dat deze techniek zijn vruchten kan afwerpen. Peter Jackson heeft trouwens ook gebruik gemaakt van motion capture voor zijn gorilla, en deze zag er bijzonder realistisch uit.

Toen ik een paar maanden geleden aan een Amerikaanse filmproducer vroeg welk soort film het moeilijkste was om te produceren, antwoordde hij mij enigszins laconiek: “een originele film”. En daar heb je het. Het is voor Hollywood veel simpeler om een remake, prequel, sequel uit te brengen, dan een origineel scenario onder de arm te nemen en dit met genoeg middelen te ondersteunen. Het bioscooppubliek ‘moet moeite doen’ om de film te ontdekken en je hebt zelden te maken met een instant blockbuster. Originele verhalen moeten een rijpingsproces ondergaan en zullen pas na een aantal jaren erkend worden als klassieker of zelfs meesterwerk.

Zijn jullie al klaar voor alweer een nieuwe King Kong film?

***Related Posts***
04/06/2009: King Kong van producer Dino De Laurentiis
18/12/2005: King Kong van Peter Jackson

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *