Sam Raimi interesse in World of Warcraft

Er is uiteindelijk duidelijkheid omtrent de verfilming van het wereldberoemde en meest succesvolle MMORPG game ter wereld, Warcraft (2011). En niet Steven Spielberg en evenmin Peter Jackson, maar wel Spider-Man regisseur Sam Raimi zou achter de camera plaats nemen. Hij zal de steun krijgen van The Dark Knight producer Charles Roven. Het is meteen duidelijk dat met zwaar kaliber wordt geschoten voor deze productie en niets aan het toeval zal worden overgelaten. De clash met de Lord of the Rings prequels kan beginnen. De mensen van Variety, schreven het volgende:

Sam Raimi has signed on to direct Warcraft, the live-action film adaptation of the fantasy videogame franchise World of Warcraft.

Legendary Pictures and vidgame publisher Blizzard Entertainment are mounting the film, and Warner Bros. will co-finance and distribute. The team boasts an impressive pedigree: In addition to the director of Spider-Man, the partners have added The Dark Knight producer Charles Roven to the creative mix.

The plan is for Raimi to supervise development of Warcraft and shoot the picture after he completes work on Spider-Man 4 (2010), which gets under way early next year for Columbia Pictures. The movie will be financed under the Legendary Pictures’ co-production and co-financing deal with WB, in a manner similar to the Todd Phillips-directed The Hangover (2009) plus the Roven-produced Batman Begins and The Dark Knight.

Naast Jackson en Spielberg zou ik geen betere regisseur voor de geest kunnen halen die een overtuigende film kan maken van dit game. In tegenstelling tot The Hobbit (2010) heeft Sam Raimi geen uitgeschreven boek van een geniaal auteur, maar wel een korte game-treatment die het relaas vertelt van een hevige strijd tussen de ‘The Alliance’ en ‘The Horde’. Dat het gebrek aan een complex verhaal aan de basis ligt voor heel wat game-adaptaties is duidelijk, maar in tegenstelling tot die cut-regisseurs als Uwe Boll hebben we hier een meester aan het werk die al heel wat films heeft gemaakt die direct werden geschreven voor het witte doek. Trouwens, Star Wars was ook een epos die direct voor het witte doek werd geschreven. Warcraft auteur Chris Metzen zal in ieder geval de hulp kunnen gebruiken van een bekwame en geslepen film-scenarist.

Dit wordt naast de Hobbit films echt wel iets om naar uit te kijken en zal misschien wel de eerste game-verfilming worden van enig belang, tenminste als Prince of Persia: The Sands of Time (2010) hen niet voor is. Ik verwacht een productiebudget van +250 miljoen dollar en een veelvoud hiervan aan de box-office. Benieuwd naar de rollen die uitgedeeld zullen worden.

Aan alle Warcraft-gamers, laat maar eens weten welke acteurs op jullie verlanglijstje staan voor deze prent.

***Related Posts***
20/06/2006: Steven Spielberg interesse in World of Warcraft?
10/05/2006: World of Warcraft verfilmd

15 Comments

 1. Fabian

  Army of Darkness maar dan met meer geld, laat maar komen. Het zou me wel verbazen mocht de film het beter doen dan The Hobbit, maar zo had ook niemand het succes van de nieuwe Batman-films verwacht.

  Reply
 2. Ascardis

  Er is maar één ding waar ik bang voor ben, en dat is de stijl die de film zal hebben. De Warcraft games hebben een uitgesproken design, kwa stijl worden de character features iets overdreven (grote handen en slagtanden van characterdesign, mega-wapens, enz, op het ridicule af) Zoiets vertaal je niet zomaar in een live action, en juist net die design is wat een groot deel uitmaakt van de charme van het game.
  Ik zie dit idd wel zitten met Sam Raimi, als iemand ridicule monsters geloofwaardig kan laten overkomen op het scherm heeft hij al zijn strepen verdient.
  Want zie je, ik verwacht absoluut geen orken zoals die in LotR voorkomen, dit zijn volledig andere wezens hoewel ze zogezegd hetzelfde ras zijn (je snapt het wel als je de intelligente shaman Orc Thrall zult zien).
  En geloof me, een complex verhaal is er, het is zelfs te complex op dit ogenblik. Ik vermoed dat slechts een heel klein percentage van de gamercomunity de hele verhaallijn kent. Je hebt 3 screenshots geplaatst op je review. Dat zijn al 3 personages met een heel rijk verhaal, volledig uiteenlopend van mekander. Interessante personages in WoW à volonté, das nooit een probleem. Ik denk dat ze eerder een probleem zullen hebben om er een verhaallijn uit te kiezen.

  Reply
 3. Mich

  Hi my name’s Bruce, i’m a shaman.
  And this is my Boomstick !!
  Zou legendarisch zijn 😀
  Kijk er naar uit.

  Reply
 4. Sammy allure

  Het zal mij benieuwen wat dit nu weer voor film moet gaan worden. Wordt er een beetje moe van dat er zo weinig origineels in mainstream filmland bedacht wordt. Er zal vast een publiek voor zijn en dat lijkt het enige criterium. Sam Reimi is echter wel een sterke naam.

  Reply
 5. Mathias

  Dit wordt de beste film ooit, OOIT! Evil Dead Sam Raimi zal van Lord of the Rings een familiefilmpje maken. Ik kan niet wachten op de eerste trailer. Warcraft rules!

  Reply
 6. Archi

  Ik denk dat je met verhaal van WC3 al de beste film aller tijden kan maken (een prins die zo krankzinnig wordt dat hij hele stad uitmoord!?!). Dus er is meer dan genoeg voor de scenario in de gigantische verhaallijn van WOW.

  Er is enorm veel werk gestoken in de WOW en Warcraft 3. Het zal dus zeer spijtig zijn als ze dit verknoeien.

  Trouwens de woordcombinatie van “korte game-treatment” doet mij al huiveren. Die man moet op zijn minst van 1 t.e.m. 80 lvlen (of al die quests lezen). Dus /sigh

  P.S. ik zal maar een ticket openen -_-

  Reply
 7. bubbly

  Hier ben ik dus enorm naar benieuwd. De trailers van dit game zijn al uitzinnig goed, en met LotR in het achterhoofd denk ik dat dit wel eens een echte kaskraker kan worden.

  Reply
 8. Malfy

  Ik ben het met Archi eens, die gast moet eerst maar eens tot 80 lvlen. Ik hoop alleen niet dat het zo een gezeik word als met die harry potter films, dat er 2 jaar tussen iedere film zit.

  Reply
 9. Ed

  @Mich: ooit een Shaman met een boomstick gezien? Ik niet.

  @Ascardis: Thrall is een warrior…

  Reply
 10. J R

  Ik hoop dat ze er een goede film van gaan maken, maar ik denk dat het ze niet zal lukken

  Reply
 11. pedro

  Sam Raimi is een kick-ass regisseur en je kan geen betere kandidaat vinden om dit game naar het witte doek te brengen.

  Reply
 12. janvv

  @Ed Thrall is een shaman… (WC3)

  Reply
 13. Yawza

  Davin Wenham als Arthas! kan me geen betere acteur voor de geest halen.

  Reply
 14. Jesse

  Ik hoop dat er echt wat normale hoofdpersonages zijn. Met echt menselijke goed uitgewerkte persoonlijkheden. Geen aaneenrijging van special effects. Ik zou zeggen Keira Knightley als één of andere totaal onschuldige Human. Ook zie ik gewoon in elke film graag Johnny Depp voorbij komen, misschien verrast hij ons weer met een fantastische rol. Daarbij om in de stijl van LotR te blijven, Elijah Wood als een mage gnome? xD. En naja Victor Garber vind ik altijd wel cool. Het liefst zoveel mogelijk BRITSE acteurs, die zijn gewoon het beste en hebben een awesome accent 😉

  Reply
 15. Celisco

  Nog een film om naar uit te kijken, als deze er ooit komt tenminste. Heb niks met World of Warcraft maar de strategy games waren ubervet. Alleen maar hopen dat ze er echt de nodige tijd in steken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *